Har varit på akuten..

Hejsan allihopa! Tönkte bara berätta lite kort varför jag inte har bloggat något. Igår så skulle jag iaf ta in hästarna från hagen (och nej jag hade ingen hjälm) När jag gick med båda ponnysarna och dom helt plötsligt blev rädda för något som blåste till. Så båda kanstar sej framåt, Sponken hoppar liksom förbi mig medan Marko springer rakt över mig så jag rammlar och han antagligen kickade till mig i huvudet, det är det jag minns från skälva händelsen men jag lyckades få in dom i stallet och ringer mamma. Några minuter senare kom hon och då har jag enormt ont i huvudet mår illa och kunde knappast se allt var bara suddigt.. Så vi fick åka in till akuten, där kollade dom mest på huvudet men det värkade inte vara något farligt men jag fick göra en hjärnröntgen för säkerhetens skull. Men som tur var hittade dom inget, så jag fick åka hem igen. Nu har jag bara legat i sängen sen dess, men det är bättre bara det att mitt huvud bultar välfigt mycket, så jag har inte ens orkat gå upp till stallet. Jag kommer inte få rida nu på några dagar, men under tiden så tar mamma hand om hästarna tills jag mår bättre. Vi får se det kanske dyker upp något inlägg om jag orkar men annars så återkommer jag när jag mår lite bättre!
Men nu vet ni iaf hur det ligger till och jag hoppas att ni har det bra iaf och får en trevlig helg :D


Bloggar jag följer!

Bloggar jag följer på blogglovin!
Teamsl.se - Har inte så mycket att säga om den bloggen, tycker den är bäst!

Dressyrmupparna.se - Bra blogg, gillar att de är nya och fina bilder ofta!

Johannagrant.shakemeup.se - Gillar bloggen skarpt, hennes nya häst är också väldigt fint. Och jag beundrar att hon är så stark med tankte på allt som har hänt.

Ponnysanning.blogspot.com - Enligt mig bästa skvallerbloggen, läsvärda inlägg utan att trycka ner nån.

Ponnyhopparna.blogg.se - Har ridit på samma ridskola och då är det kul att se hur de går, gillar deras åsiktsinlägg!

Elviraochklara.blogg.se - Tycker väll bloggen är bra, men inget speciellt. Känns lite korta inlägg och inte många åsiktsinlägg.

Gangsterponnyn.blogspot.com - Tycker från början att den bloggen var helt störd, så mycket överdrift och för mycker taskigt i bloggen. Men ändå läser jag den, hmm ...

Carlssonpataket.blogg.se - Duktig tjej som verkar hantera hästar väldigt bra. Älskar att hon byter design och gör många outfiter.

Liitefinare.blogg.se - Ingen hästblogg men en helt underbar människa som är bäst!

Paow.se - Heller inte en hästblogg men en blogg som jag har gillat skarpt förut men tröttnat lite på.

Hastdiggaren.se - Jättebra blogg, snygg design!

Ridochres.blogg.se - Intressant blogg!

Lindshe.blogg.se - Jättesnäll tjej som jag träffa förut mycket med min syrra när vi åkte båt, nu hänger jag inte ofta med ut med båten.

Nellieberntsson.blogg.se - Tycker hon är duktig för att vara 11år, men stör mig lite på att man inte ser vad hon skriver ibland. Men gillar bloggen!

Ponnyochryttare.se - Gillar hur båda tänker olika, gillar bloggen väldigt mycket!

Equisto.blogg.se - Bra blogg med läsvärda inlägg!

Tavlingsryttaren.se - Läsvärda inlägg, kul att läsa.

Isabellannilsson.devote.se - Gillar bloggen, väldigt fina hästar!
Sen så kikar jag även in på trulsdottern.wordpress.com och ebbaorton.wordpress.com , älskar deras
bloggar!

Men har inte tagit med alla som jag följer på bloglovin för jag ska slut följa massa. Men tror att alla andra är med iallafall!





kotledsinflamation!

Har vart helt slut nu,  har vart med kompisar dag som natt i exakt en vecka. Har därför inte orkat blogga så mycket, men nu ska jag vara ensam iallafall. Skönt!
Sen så känns det så tråkigt att min ponny har kotledsinflamation. Jag kan ju berätta lite om när veterinären var här!
Somsagt så tog vi ut veterinären för han gick inte helt rent när man böjde han, och först lät vi han stå i 2 veckor och pröva igen. Han halta forttfarande så vi ringde veterinären som kom efter en vecka. Han tog böjprov och Crannard var ännu mer halt, och vi skulle sen longera han. Han visade tydligt i höger varv att det inte var som det skulle vara, och han har aldrig visat nått när jag har longerat ridit mer än att jag har kännt. Lite konstigt att han blev värre när han hade stått i tre veckor. Men han kom fram till att det var kotledsinflamation (som jag nästan var helt säker på) och han sprutade in något i leden.
Hans schema ser ut så att han ska få stå i två veckor till, sen ska jag börja skritta lugnt i två veckor. Sen börja rida igång lite lugnt. Fall han inte känns bra så får vi kolla igen så det har blivit helt bra.

Det jag tycker var skönt var att det var kotledinflamation, för jag har sagt det i några månader nu men ingen har trott mig. Har suttit och läst på hur dom är att rida och så var han. Pappa och mamma har inte trott att det är nått fel på han men jag har vart envis och säker som saken, och speciellt på sista tiden. Lollo min tränare snackade vi med och jag sa att ja trodde han hade kotledsinfamation och red, och hon sa att hon skulle bli chockad om det var nått med han. Så jag har vart säker i min sak och jag hade tydligen rätt, även fast jag inte kan så mycket om skador osv.

Så ett tips till er ryttare, känns hästen inte som den ska kolla upp det! För  det är en stor skillnad att kolla än att vara ryttaren själv, och fall ni är lite osäkra läs på internet!
Det jag kände mest på var glädjen som han hade i hoppningen det var det bästa han visste nu var det mer att han hopp för att vara snäll ...
Min prins, du är bäst!

schabrakVSvojlock

Något som jag verkligen inte gillar är vojlockar! Jag tycker det ser tomt och fult ut, haha. Jag andvänder nästintill aldrig det men nu när det är sommar och jätte varmt så har det hänt att jag har andvänt det för Markos skull, men jag tycker det ser så otroligt fult ut..
Sen så är det ju mycket roligare med schabrak eftersom att man kan ha med en logga på eller brodera in sitt namn! på sidan! :D
Så enligt mej så får vojlock en feting diss..
Vad brukar ni andvända vojlock/schabrak? :)

Dagens ridpass

Idag så red jag och Marko ut, vi red bort till grusvägarna och travade och galopperade lite. Ibörjan har han hålligt på och fjantat sej och vägrat gå på vissa ställen men i slutet gav han sig. Idag så red jag på två delat bett-annars brukar jag rida med tre delat. Och jag tyckte faktiskt att han gick bra på det! Så jag tänkte prova att ha det nu i ungefär en vecka så får jag se om det fungerar bättre eller om det var en engångföretelse ;) haha.
Sponkisen fick vila idag. :)


Orginal/Redigerat

Vad tycker ni om att man redigarar bilderna innan dom läggs upp på bloggen?
Om man kollar på båda bilderna så är det mycke roligare att kolla på den redigerade där allt ser grönt och fint ut och inte sådär gråaktigt! I det här fallet ser nästan orginal bilden svartvit ut när man jämför, haha.
Men jag skulle helt klart välja den redigerade före orginalen.
Vad föredrar ni orginal eller redigerat? :D

bildBOMB

Här kommer lite bilder från idag. Det vart närstan inga bilder från träningen, men bättre än inget? :)
Men jag tyckte faktiskt att det vart mycket fina på Sponken :D
MARKOOLIO
SPORTIS


Ridpass och bus på banan!

Idag så red jag och Marko ner till banan och red lite lektion för Åsa. Vi försökte mest att få honom att mjukna eftersom han är lite stel nu när han bara har gått i skogen 1 vecka. I mitten så var han riktigt fin och hade lagom bjudning, sen så gjorde han en super fin galoppfattning! Han brukar ju ha svårt att fatta ordentligt eftersom han inte riktigt har dem musklerna än. :) I slutet vart han lite trött men han har skött sej och inte gjort några dumheter. :D
Så jag var duktig och gick hem med honom så han fick det lite lättare ;)  haha.
Sen fick han sitt favorit godis- BANAN! :D
Men tro't elöler ej men gottegrisen Sportis gillar faktiskt inte banan så dom får Marko ha ifred :D
Jag och Sportis gick ner till banan så fick han springa lite lös där. Han var riktigt fräch faktiskt! :D Tror det var en hel del bra bilder, som kommer upp här om ett tag när jag har fixat :)

Bandageupprullare?

Är man inte ganska lat om man inte orkar rulla ihop sina lindor? Fast iof så underlättar det nog ganska mycket om man har många hästar.
Eller vad tror ni? Smart eller onödig pryl?
Jag brukar aldrig rida med lindade ben, fast om jag skulle så skulle jag nog vilja ha en eftersom jag ka vara "bekväm" av mej ibland.. ;) haha
(Kommer från Hansbo och kostar omrking 75:- Finns på bla hästshoppen.)



TIPS

Tänkte bara dela med mej av ett super smart litet tips till er som andvänder munkorg på era hästar/ponnys :D
Om man har en munkorg av denhära modellen, så vet ni att det bara har ett hål som dom kan äta genom.. och även andas gemon.. När dom har på sej en sådan så kan det lät bli så att man hör att dom får det lite tyngre att andas eftersom att den ändå sitter åt på mulen.

Då fungerar det jätte bra att göra flera hål! Såhär ser Sportis munkorg ut efter, jag kommer dock inte ihåg hur vi gjorde men jag tror att det funkerar bra att göra hål men en sax, tång eller typ en kniv. Det behöver liksom inte vara så noga att det ska vara snygga jämna hål, bara det blir fler så dom lättare kan få luft :D

Smart va? :D


Dagens ridpass

Jag och Marko red ut idag, började med att rida ner till Åsa. Hon skulle ta lite tagel från honom som man behöver skicka in när man ska göra nytt pass å sånt, så hoppas att jag hade tvättat svansen noga nu för det får inte vara någe glans spray eller flugmedel i.. ;) Sen så red vi upp till galoppvägen och ttravade en bit. Han har varigt riktigt pigg! Men även väldigt stark tyvärr.. Han har nästan hela tiden försökt hitta grejer att bli "rädd" för, och rätt vare va så kunde han börja galoppera ifrån det "läskiga". Så på hemvägen vart det mycket halter, men det gick inte så bra eftersom han vägrar att stå stilla, istället börjar han stegra och göra bocksprång. Men han skötte sej riktigt bra i traven iaf.. :)
Söt Sponken fick vila idag :)


som jag har trott

kotledsinflamation!
mer info kommer senare!

veterinären kommer snart!

Snart kommer veterinären, måste ner till Crannard nu!
Måste hålla tummarna!

Veterinären kommer imorgon!

shiiit jag sa att jag skulle blogga ikväll men det visst på natten istället. Jag har inte bloggat på senaste tiden för jag har vart med kompisar och inte riktigt haft så mycket att skriva om.

Crannard är pigg och glad i hagen och är helt underbar som vanligt att borsta osv. Men veterinären kommer idag klockan 10 på morgonen så det blir en tidig morgon, jag som är van att gå och lägga mig 7 på morgonen.
Såg även att det hade gått bra med Marko på atg, skönt!

Imorgon idag fyller även min syster år så då kommer lite släkt så jag ska vara lite social med dem en stund. Men jag kommer även försöka blogga så mycket som det går. Jag kommer även att skriva direkt hur det gick med Crannard, vi får hoppas att det inte är något allvarligt.

Många bloggare har skrivit nu vilka bloggar dom läser, skulle ni vilja att jag gör det och skriva varför osv?


bild från Roslagscupen!











Kvälls promenad med Sportis och 3 miljoner flugor :)

Så nu har jag vart och gått med Sportis också :) Vi gick ut över ängen och genom skogen hem, försökte även ta lite bilder på honom med det var nästintill omöjligt vill jag säga! haha, för det första var det väldigt mycket insekter, sen så e de svårt att fota någon som bara försöker rycka ner huvudet och äta ;) Haha...
Två stycken halv bra :) haha
Haha Marko fick lugnande på Atg så han var lite trött när vi om hem ;) hehe
Kolla så super snyggt dom rakade honom :D not.


återkommer ikväll!

hej sötisar där ute, jag ska blogga. Men inte just nu, åtekommer ikväll!
Ha det så bra så länge!







Hemma från ATG

Nu har vi precis kommit hem från kliniken, och dom hittade ingenting! Vi har gjort ultraljud, och där hittade dom inget häller! Skönt, fast man undrar ju vad det kan ha berott på eftesom att när vi köpte honom så hade han en svullnad som var på exakt samma ställe? hmmm.. Nu ska vi iaf rida igång honom mer igen och om det kommer tillbaka och blir värre så ska vi tillbaka, så man får värkligen hoppas att det helt försvinner nu. :)


Tidsinställt: ATG

Just nu så sitter vi förhoppningsvis i bilen på väg till ATG kliniken med Markoolio. Nu ska vi äntligen kolla upp svullnaden på hans "rumpa" och förhoppningsvis få veta vad det är!

Ni får ha en trevlig dag allihopa! :D

Marko är glad :)


Blåsigt!

Idag så skrittade jag och Marko ut i runt 1 timme. Han har vägrat att gå på två ställen men han gav sej ganska snabbt på båda ställena, annars så har han sköt sej toppen bra! :D Sen så idag har det blåst jätt emycket hela dagen! Villket har varigt super skönt eftersom alla äckliga insekter har blåst iväg :D haha, får hoppas på flera sånna här dagar ;)
Sponken vilade idag, så vi har mest bara myst idag :)


Gårdagen, chippning

Igår så vart Markoolio chipp märkt, eftersom han inte var det innan! Det innerbär att man med hjälp utav en liten spruta sprtuat man in ett mini chip i nacken på hästen. Marko var super duktig! Stod helt stilla :) Så han fick vila då eftersom att det kan hända att de blir lite stela i halsen när man precis har chippat dem :D

23/7-11

Vart ingen bloggning igår eftersom att direkt när jag kom hem från stallet så drog jag hem till Alexandra och sov där tills idag med Vican och Matilda :)
Men idag så skrittade iaf jag och Markoolio ut i sisådär en timme. Han har varigt super gullig och gått fint hela vägen föruton ett ställe han inte ville gå förbi men han gav sej snabbt efter lite övertalning ;) Vi red ner till Rickeby och sen upp till galoppvägen och sen hem igen. :) 

Sportis och jag gick en promenix på 25 minuter. Men usch vad med bromsar det var då! Sponken var hel vild och försökte bara springa ifrån dom jävlarna :@ Usch det är värkligen inte skönt med sommar ibland....


Fotat Emelie!

Idag så har jag fotat Emelie som red på Elins b-ponny. Kunde tyvärr inte fixa så mycket med inställningarna då jag inte hade mycket batteri så jag nöjde mig med de jag redan hade ställt in.
Smakprov!

Är de bara jag som tycker hon är lite lik Lexton?










Tränat lite med Crannard från marken!

Idag så har ja gosat och tränat lite från marken med Crannard, mest att han ska ta mig som ledare. Han har blivit väldigt pigg och jobbig och respekterar inte mig lika mycker längre. Så jag fick träna lite så han lyssnar och fick ara bestämd. Sen lyssna han bra igen! Jag fotade även lite så det kanske kommer någon bild, tog självutlösare så vet inte riktigt hur de blev, fotade bara mig och han!


även den här bilden är tagen med självutlösare därför den inte är bra :)


En på miljonen!


En på miljonen... <3








Dagens ridpass

Idag så red jag Marko och mamma gick me med Sportis :) Vi gick runt Rickeby och över åkrarna och hem, ca 40 minuter. Hästarna var pigga och gick på bra! Jag red barbacka också eftersom han var så blöt när jag hämtade in honom, och då ville jag inte lägga på någon sadel. :)
Och nu bara för att Alexandra la upp bild från vintern så börjar jag längta efter julen!
Hur mysigt är inte det hära?! :D


Har vart i Kista och shoppat

Idag så har jag inte hunnit blogga för jag har vart i kista hela dagen. Vi kom hem sent, och då gick jag till hästarna. Gjorde inget med dom idag utan kolla bara så allt var bra och puss lite på Crannard.

Jag lär vara den sämsta bloggaren på denna jord men jag har inte alltid tid ! :(
Jag har många ideer om vad ja ska blogga om nu, men vill ändå veta vad just NI vill läsa om?
Hoppas ni kan lägga en minut på att slänga in en kommentar...

det här var inte igår ;)


Trötter...

Idag så skrittade jag ut på Marko igen, i drygt 1 timme. Han har varigt riktigt fjollig faktiskt! Först så har han på vissa stöällen tvär vägrat att gå, sen har han ibland gått som en dningel och vägrat gå på och i nästa sekund drar han på som värsta dåren och vägrar stå still... Men i slutet så gav han sej i varje fall och gick på bra :) ^
Sponkisen fick vila idag, han har bara legat och sovit några timmar i stallet eftersom han var trött eftersom han har varigt ute mycket senaste tiden, eftersom Marko har stått inne skälv. x)


Ridit på Diamantur idag

Idag har varit en lung dag med hästdelen som det får bli ett tag nu. Red Diamantur först på banan och han var supermjuk, stor skillnad sen sist jag red han. Sen red jag ut och bara hade kul med han.
Efter det så höll jag på ett tag med Crannard och gosa och borsta och fixa.
Nanannananan vem kan denna lilla tjej med en Shettis var? ;)
( haha gammal bild på mig och Dolina )

Skritt tur

Idag så skrittade jag ju som sagt ut på Markoolio i runt 1 timme. Finns inte så mycket mer att skriva om det x)
Jag och Sportis gick promenad i ungefär 30 min.  :)

Nån gammal bild.. :)
Känner att jag inte har så mycket att skriva om just nu me jag lägger upp en rolig video jag hittade på youtube.. Hahah jag trodde att dom snabbspolade först men tydligen inte ;)

Veterinär besök på g...

Vi ringde ju som sagt till veterinären idag. Vi ska åka in med Marko på Måndag och göra ultraljud och se om vi hittar något. Men fram tills dess så ska jag skritta honom i ungefär 1 timme...


Ponny/Storhäst

Något jag har tänkt på är hur olika hästmänniskor är i sitt tänkande. Nu tänker jag ta upp ett exempel och även skriva hur jag tänker om det. Det är det här med att gå från ponny till storhäst!

Många älskar sin häst så mycket så tar verkligen vara på tiden med den, medans någon annan gör allt för att bli "stor" inom ridsporten. Många vill stressa upp på storhäst för man inte kan bli något på ponny osv. Andra vill ta vara på varje dag med ponny. Det är väldigt stor skillnad och jag förstår båda "sidorna" .
Men samtidigt så sägs det att den bästa åldern är 35år och då har man långt kvar. Häst får man tävla hela livet medans ponny får man bara tävla tills man är 18år. Självklart om man verkigen vill ha storhäst så ska man såklart ha det. Men jag tycker man borde tänka ett tag innan man tar ett för snabbt beslut...
Fast man kanske vill pröva nått nytt, då kan man ju bestäma sig för häst fall man har tänkt ett tag på de.
Enligt mig så är det väldigt intressant och läsa andra bloggar, hur dom tänker osv. Tycker det är jättekul att se skillnaden på olika personer. Hästmänniskor har verkligen starka åsikter vilket jag tycker är jätteroligt, men ibland så kanske det kan gå för långt.
hur jag ska göra då?
Just nu så har jag lust att rida ponny så länge jag kan, men allt kan ändra sig. Visst blir man sugen ibland på storhäst men nej, jag håller mig till ponny. Jag vet inte exakt hur allt kommer se ut i framtiden, men jag har bestämt mig för att känna mig klar på ponny innan jag går över på storhäst. Vem vet, kanske jag kommer ha kvar Crannard några år och bara ha kul och skaffa en medryttare som kanske vill tävla han lite. Jag har så många ideér nu som säkert kommer ändras. Men det jag nästan är säker på är att jag  inte kommer gå över till häst innan jag är 18, men vi får se hur framtiden ser ut.

När tror ni att ni kommer gå över till storhäst, eller kanske ni inte gör det ? vill höra era åsikter
(lite rörigt inlägg men jag hoppas ni fattar vad jag vill få fram)


Gillar ni sånna här åsikts - inlägg eller är dom helt onödiga? Säg va ni tycker, för jag kan skriva massor mer om olika saker, man om ni vill behöver jag ens inte skriva sånna här.





hoppas ni förstår...

Förlåt att jag inte är bra på att uppdatera, men det är så mycket tankar i huvet. Crannard tänker jag på nu hela tiden, jag vill veta vad det är vid kotan NU NU NU! Man blir verkligen orolig när det är något fel med sin prins. Jag får verkligen ingen kust att göra någonting. Jag hade tänkt att skritta på Diamantur idag, men nej jag har verkligen ingen lust.

Jag tror inte det är någon större fara med han, men tänkt om det har vart det. Han visar ju ingenting när jag rider mer än att jag känner att han inte är helt bra.

Jag ska bättre mig, för jag har åsikter om massor nu! Det kan ja lova, men jag måste bara skriva ner de också!











Skritt..

Idag så har jag skrittat på Marko i ungefär 30 minuter. Mäst för att de hur han känns nu när han har vilat. Men det var lika. Mamma var med och kollade och han va fortfarande lika stel och svullnaden är kvar. :(
Så i morgon så ringer vi till ATG så får vi se vad dom säger...  Sportis fick iaf vila idag.
Men vet ni vad va duktik Marko har varigt dag? Han har stått inne flera timmar idag och varigt lugn?! Han hade till och med legat och sovit lite! Duuktig ponny! :D
Mina små muppar :) ♥

REA

Jag skulle kolla lite på horze hemsida och fick syn på att det var rea, så där kan ni fynda! www.horze.se


hittade själv inge speciellt, eller lite småsaker

Veterinären kommer på Tisdag nästa vecka och kollar på Crannard..

Veterinären kommer på Tisdag nästa vecka och kollar på Crannard, det är så de ser ut nu.



Mupp häst..

Sportis och jag har vart ute och gått i ungefär 25 minuter. Han har varigt pigg och lyssnat bra (till skillnad mot en viss Markoolio..) Vi gick först runt åkern och sen upp i skogen och hem igen. Det var sjukt mycket flugor, usch. Men annars så var det riktigt mysigt. :)
Sen så skulle jag och Muppen (Markoolio) Gå en promenad. Vi skulle gå samma runda var det tänkt men jag han kanske gå 5 minuter innan han lyckades slita sej och galoppera runt gården några varv tills jag öppna stall dörren, då sprang han in där ist... Det är bara för att han ine vill vara utan Sponken, men om man rider då går det minsan bra att vara utan honom! Så jag tog ut Sportis i hagen så fick Muppen stå skälv i stallet ett tag, sen så gick jag och mamma med honom nu ist, då var han mycket snällare. :D

Sportis är snäll.. :)

Läsarfråga!

Vad gillar ni bäst?
Korta inlägg eller Långa inlägg?

(hoppas många svarar)



Crannard

Jag kom nyss in från Crannard, vi har haft det mysigt. Först så tog vi böjprov på han, och han markerade på ett framben. Pappa kolla även vart det va och det var vid kotan, säkert därför han har vart som han har vart på sista tiden. Crannard är en känslig häst och känner direkt, och jag har kännt att det har varit något. Men dom flesta har trott att det är varmt och att han är slö och lat och jag har trott lite på det också, fast haft en annan känsla.  Vi har förut kollat hans kropp och det var något hon hitta men inte mycket, och han blev bra efter två behandlingar.
Det behöver ju inte betyda att det är därför han har vart annolunda men jag tror att det kan vara mycket i det. Vi kommer ringa Stickan (veterinär) så får vi börja med att han ska få kolla. Sen får vi se vart allt leder...
Så Crannard får vila forttfarande, han har blivit lite rastlös så jag ska försöka gå promenad så ofta jag kan så han får röra sig.
Annars så har jag masserat med en sån borste, ryktat och klippt och fixat han snygg. Har även smöjt lite med hästsalva på hans små-sår, och stretchat. Han har bara njutit och har tyckt det har varit jätteskönt. Så nu är han snygg igen.
Crannard har varit jättesur på sista tiden för jag har ju inte vart hemma och fixat med han. Så han har blivit så förbannad när mamma har hållt på med Diamantur berätta hon. Han har stått och sparkat, så mamma har fått gosa och fixa med Crannard också. Han vill alltid ha all uppmärksamhet och vara fin min lilla prins! <3


bild från roslagscupen, dålig bild



Har du...?

Just nu så har jag bara slut i huvudet på vad jag ska kunna skriva om.. Så jag lägger ut en sånhära så får ni veta lite mera om mig och hästarna :D
Har du/har du haft en...

Egen häst?Japp
Foderhäst?Har haft
Medryttarhäst? Har haft

Din häst/favorithäst

Namn: Eibergs Sportsman
Färg: Mörkbrun nästan svart
Ålder: Född 1994 så 17
Bästa minne med? När jag stod i stallet och borstade min foderponny och såg en transport svänga in på gårdsplanen och världens finaste ponny backade ut! <3
Sämsta minne med? När hans skada blev sämmre..
Högsta du hoppat? Ungefär 120 tror jag. :)
Har du tävlat, och isåfall i vilken gren? Vi har tävlat Lb hoppning och Lc dressyr på klubbtävling.
Hur ser din grimma till hästen ut? Han huuur många som helst så tänker inte sriva alla x) Men just nu har han en rosa i hagen.
Hur ser sadeln ut? Har ingen nu men förut hade han en svart Morris and Knowland hoppsadel och en brun Barnsby dressyrsadel.
Tränset? Han har ett par stycken..

Din häst/favorithäst
Namn: Markoolio
Färg: Skäck
Ålder: Född 2002 så 9
Bästa minne med? När vi lastade in honom i transporten efter att han gått igenom besiktningen <3
Sämsta minne med? När vi fick hem
honom och upptäckte ganska snabbt att  han hade ringorm..
Högsta du hoppat? 90-1m kanske? 
Har du tävlat, och isåfall i vilken gren? Har inte tävlat med honom än
Hur ser din grimma till hästen ut? Måånga olika men just nu en blå i hagen.
Hur s
er sadeln ut? Walsall R AFI flat, hoppsadel,svart.
Tränset? Ett svart från Equline och nåt från hööks

Favorit
Ras: Finns många fina, gillar ponnyer som har fullblod i sig, och är nätta i modellen. Sen är även irländare som är lite kraftigare också fina. Sen såklart New forest, som Sportis är och Lewitzer, som Marko är.
Färg på häst? De flästa är fina men mörkbruna och fuxar är riktigt snygga!
Gångart? Galopp!
Ridskola? Rickeby :D
Häst/ponny? Mina ponnysar såklart :D

This or that

Stegra/bocka: bocka
Barbackagalopp över ett sommarfält eller ett snöfält: Snöfält!
Stor häst/ponny? Ponny
Hjälm med ventilation/hjälm utan? Nu på sommarn, Ventilation!
Ridskor/ridstövlar? Stövlar
Hjälm/väst? Hjälm
Sporrar/spö? spö
Rida själv/rida i grupp? Rider nästan alltid skälv och det är mysigt men det är kul att rida i grupp också :)
Hoppning/dressyr? Hoppning, men kan man inte rida dressyr kan man inte hoppa ;)

Hur många … har du?
Ridbyxor: Inegn aning :O  
Hjälmar:
Ridskor: 1 par
Ridstövlar: 2
Ridspön: Ingen aning kanske 10-15?
Sporrar: 1 par
Ridstrumpor: Många
Kavajer: 2

Hur många ... har du/din häst?

Schabrak: Oj de va ett tag sen jag räknade men kanske runt 30 :) 
Sadlar: 1 nu men det kanske blir en till sen..
Träns: 4 Men ett nytt beställt
Benskydd: 3 par men ska köpa nya 
Grimmor: Ingen aning, många :O
Skor 4 :D

Tävlingar!
Har du tävlat i hoppning? Yes
Har du tävlat i dressyr? på klubbnivå
Har du tävlat i fälttävlan? Nej
Har du tävlat i galopp? Nej
Har du tävlat i en annan gren? Nepp
Har du ett par vita ridbyxor? Jaa
Har du en tävlingskavaj?Ja
Har du en tävlingsskjorta? Japp
Har du ett vitt schabrak? Några stycken..
Har du vita benlindor? Nepp brukar inte andvända lindor.
Har du en blå/gulrosett? Nepp
Har du en blå rosett? japp
Har du en gul rosett? japp
Har du en röd rosett? Nej
Har du en grön rosett? Tror inte det
Har du en vit rosett? Ja
Har du en clear round rosett? ja
Har du en annan sorts rosett? ja

Kan du...

Knoppa? Jarrå
Göra inbakad svansfläta? jaa
Sadla? Ja
Tränsa? japp
Sätta på ett täcke? Jaa
Kratsa hovarna? Yes
Rykta? Ja
Få en häst att gå i form? yes
Hoppa en bana? yes
Duscha en häst? Yes

Har du...
Skrittat? Ja
Travat? Ja
Galopperat?Ja
Hoppat? Yes
Fått en häst i form? Ja
Haft gymkhana? På ridskolan när jag var liten.
Lekar till häst? Samma som förra
Galopperat barbacka över ett sommarfält? ja
Hoppat barbacka? Japp 
Stått på en häst? Ja
Ramlat av? Jaa
Suttit i damsadel? ja
Travat i damsadel? ja
Galopperat i damsadel? Yepp 
Suttit bak och fram på en häst? Yes
Suttit på en stegrande häst? Ja
Suttit på en bockande häst? Yes
Suttit på en skenande häst? Japp
Ridit ut i grupp? Ja
Ridit ut själv? Ja
Stött på ett vilt djur när du varit ute och ridit? Ja 
Varit med på en show/uppvisning ridandes till häst? Tror inte de?

Har du ridit en...

Arab? Japp
Shettis? Ja
Ardenner? Tror inte de
Connemara? Ja
Korsning? Japp
Svensk ridponny? Ja
Gotlandsruss? Oh ja, glömmer aldrig min foderponny Mixa ;)
Falabella? Nej dom får man ju inte rida på? 
A-ponny? Ja
B-ponny? Ja
C-ponny? Jepp
D-ponny? Japp
Storhäst? ja

Äger du (en/ett/flera)...
Pälsglans? Ja
Hovolja/hovfett? Japp
Flätgelé? Ja
Torrschampo? Har beställt ett :D
Hästschampo? Jaa
Ryktsten? Ja 
Rotborste?: Japp
Ryktborste?: Ja
Ryktskrapa? japp
Hovkrats? Japp
Mankam? Ja
Svansborste? ja
Plastborste? Ja
Massageborste? Jarrå

Jag och lilla Mixa för mååång år sen :) Gud så jag saknar min lilla plutt <3

Påväg hem!

Hej!
Nu är jag påväg hem, jag vet att ja sa att ja skulle hem på Torsdag men när ja var hemma och kollade och va me Crannard ville jag ändå ut igen. För vår båt är ju till salu och man vet inte hur länge till vi har kvar den, så jag ville ta vara på tiden.

Crannard var hur pigg som helst, gick knappt att gå med. Han var rädd för allt spännde sig. Han ska få vila nu ett litet tag till, sen ska jag väll rida igång han lungt.

Jag hängde även med på båten för ja tänkte att ja kan ju blogga iallafall, men det var sämst mottagning. Har suttit och kämpat med massa inlägg som inte har funkat, suck. Är snart hemma, så ha det så bra så länge!


saknar att sitta på din rygg nu <3




Dyon / hööks

Det är många som snackar om att hööks kopierar från kända märken. Nu är det väldigt mycket snack om att dom har kopierat dyon tränset. Det ser nästan exakt ut som det riktiga och då är det många som blir upprörda och sura.

Tycker det är väldigt töntigt och jag skulle faktiskt kunna köpa hööks tränset, är sugen på det men det är ett annat jag gillar mer.Det kanske inte är så kul att ha lagt ner så mycket pengar på ett träns sen ser de ut som om alla har dyon träns, men egentligen har ett hööks träns. Men tänk va kul det är för alla som inte har hur mycket pengar som helst att lägga på ett träns. Men nu kan dom ändå ha ett nästan lika fint träns.

 Tycker det är så sjukt töntigt att alla ska bli så sjukt upprörda. Tycker man borde tänka till lite, dem kopierar saker dom märker att många gillar. Så alla andra har råd att köpa också ett sånt träns med kanske inte samma kvalite men iallafall ungefär samma utseende. Jag håller med att det ibland kan bli för mycket men varför bli sur för en sån sak, ingen har sagt att ni måste köpa det.

 Många tycker även att det inte är fel att ha hööks träns utan kopior och att hööks borde komma på något nytt. Helt ärligt så är det bara en liten del som dom har kopierat. Det märks tydligt när dom har kopierat, men ni som inte gillar det varför kan ni inte bara kolla på allt annat som dom har gjort. Inte bara tycka att hela hööks är dåligt för dom har kopierat några saker. Skärpning..

det är min åsikt och vad tycker ni?



Hööks                                            /                                Dyon














Vila,

Idag fick båda ponnysarna vila. Jag har bara varigt upp och borstat och myst lite med dom. :) Svullnaden på Marko värkar faktiskt ha gått ner lite gran. :)
Kanske uppdaterar mer senare ^^ Men just nu så håller jag på och lär mig photo shop så att jag kanske kan fixa en ny design så småning om... Haha vi får se hur det går ;)

Mina älsklingar :) ♥


Motion...

Jag och Sponken gick promenad i 30 min, vi gick bort till bron och tillbaks, han var piiigg :D
Marko fick somsagt vila idag, svullnaden är ungefär lika som igår, men vi är inte säkra på om det bara är en spark? Hmm, vi får vänta tills efter helgen och se.
Skruttisen <3

Badande häst

Inget konstigt med en häst som badar, eller hur? Men i en pool? Varför inte? ;) haha!
 

 


Knäpp ponny...

Skrittade ut Marko idag i ungefär en timme. Gick inte så värtst bra eftersom Marko äe mupp. :P Först såå mötte vi en häst som han tvunget skulle dra efter, han stegrade, sparkade och försökte kasta sej bakåt, slutade med att jag fick hoppa av och gå en bit, när jag hade hoppat upp igen ar dom borta för läääng sen men han skulle ändå tillbaka åt det hållet, suck. Tillsist när han började gå normalt så skulle han bli "rädd" för en sten som har legat där i åratal. När han hade gåt förbi den så gick han fint ett tag och sen rätt vare va så började han galoppera -.- Sen kanske sista kvarten så gick han snällt hem. Svullnaden var lika stor i dag också så vi fortsätter att kyla, men han kommer istället få stå över helgen och om det inte är bättre då så ringer vi veterinären så får vi dom kolla upp det! 
Sportis fick vila. :)

Försökte ta lite fina bilder i går på promenaden men det är inte så lätt när man har en hungrig ponny. Sen så glömde jag ställ ain kameran på skymning så det vart inge bra iaf :/ 
Faast Sportis är alltid söt! :D


Ingen träning...

Idag så vart det ingen träning, för när vi kom ner till banan så märkte vi att Marko inte gick riktigt rent. :( Så vi kollade igenom honom och ganska snabbt hittade vi orsaken, har har troligen fått en spark på rumpan! Stackarn :( Så nu ska vi kyla ner svullnaden med kyl-gel tills det går ner och så ska han skrittas tills det att det blir bra igen, eftersom att om han bara står så är det lätt att han blir stel som en pinne istället!
Jag och Sportis gick promenad i ca 30 minuter? Han var iaf skit pigg! :D

Ingentligen är jag inte förvånad om Sponken har sparkat Marko eftersom han inte alltid är så snäll när han ska visa vem som bestämmer... ;) haha

 


inte hemma än tyvär...

heeej!
Vi åkte inte hem, det blev så fint väder. Jag kommer troligen hem på Torsdag och då blir det massa mer bloggande. Kanske ointressant inlägg men så ni vet varför jag aldrig bloggar.



kan ju iallafall bjuda på en riktigt gammal bild, hitta på pappas dator!











Munkorg

För ungefär en vecka sedan så delade vi av hagen så att det skulle hinna växa upp, så att inte betet tar helt slut eftersom att det inte är bra om dom går utan mat i flera timmar om dygnet! För Markoolio är det ju bra med merra bete eftersom han motioneras regelbundet och är i fin form och behöver mer mat. Men det är inte lika bra för Sportis som bara går promenader varanan dag.. Därför får han gå med munkorg några timmar per dag, eftersom att om han blir för tjock så går det inte att motionera bort och om han blir överviktig så belastas hans ben mer än nödvändigt vilket inte är bra för honom!
Sportis i sin munkorg.. :D
Men ibland kan det hända att man hittar den såhär någon stans....
Ser ni skillnaden bakom staketet? :D
Hur gör ni andvänder ni munkorg på era hästar? :)

Träningen

Nu värkar det fungeta igen :D Äntligen...
Träningen för Åsa idag gick iaf SUPER bra! :D Han var lite stel i början, men i slutet släppte allt! Vi har iaf tränat mycket på att rakställa honom eftersom han är lite vingligt, framförallt i traven, men han börjar bli riktigt fin i skritten! Sen så har vi jobbat honom lite i galopp idag. I slutet gick han hur fint som helst! :D
Tyvär tog mamma knappt några bilder -.- haha men jag ska rida för Åsa i morgon igen så då ska jag tvinga henne att ta flera, så lägger jag ut mera så ist :D

Kolla vilken fin hals han börjar få! :D

Plutten :)
Sponken fick vila idag. :)

Funkar inte...

Just nu fungerar det knappt att blogga, allt bara försvinner och ser helt galet ut... Jag uppdaterar när det är fixat...                                                                                                                                                                   /Maja

Lååångt ridpass

Idag så har jag och Marko ridigt en lång runda i skogen på 2 timmar! :D Vi började med att rida runt skön så han fick lyfta på benen och klättra lite. Gick super förutom vid ett "dike" eller en beck typ, det är ca 10 cm djupt med grus under och kanske 30 cm brett. Alltså ingenting.. Men det tyckte Marko! Han vägrade och skulle bara stegra och sparka. Men till sist efter kanske 10 minuter så hoppade han ett JÄTTE skutt över, :) haha. Sen så kom vi ut på galoppvägen och där har vi travat och galopperat. Han var riktigt duktig! :D Sen så skrittade vi hem oc det gick bra tills vi skllulle gå ut på ängen.. Då var det stopp. HAn skulle inte gå där utan hade bestämt sig för att ta den lite kortare vägen hem. Han försökte vända och sparkade. Trött som jag var så hoppade jag av och ledde honom och då var det inga problem minsan! Då hoppade jag upp igen och då försökte han vända igen! Men då petade jag till honom å skänklade ordentligt och då gav hen sig till sist! :)
Juste eftersom det inte vart någon träning i söndags så blir det i morgon istället! :D

Sportis och jag gick en promenix på sisådär 30 minuter. Han var lite seg idag också med han piggnade till efter ett tag. :D

charmiga grabbar..




Hööks höst/vinterkatalog!

Nu har Hööks höst/vinterkatalog kommit ut på webben, så snart kommer den säker hem i brevlådan också! :D Jag tycker att det är skitkul att kolla i sånna! När jag var liten så kunde jag sitta och bläddra i timmar, haha :D Men då var det ju också kul att kolla på alla hästbilder.. ^^
Men för det mesta ser det ut att vara samma grejer fast lite nyare modeller/färger på det, mycket går i lite mörkare nyanser..

Framsidan
Dom här grejerna va ju lite fräna :D
Sen så tyckte jag att de va riktigt kul att dom har börjat med rosa refexer, det brukar ju annars vara ganska svåra att få tag på! :D
Vad tycker ni hiss/diss? :D

Dagens ridpass

Idag så red jag ner till banan och red lite där. Tränade lite på det som vi gjorde på lektionen i Fredags. Sen har jag ridigt utan stigbyglar för att träna att sitta i traven, eftersom han är ganska skumpig x) Han gick hyfsat fin ibland, men han var lite stel, men det släppte i slutet. :)
Sponki fick vila idag :)

Snyyyyggt :D

 


hej alla bloggläsare..

Hej alla bloggläsare!
Nu är jag ute med båten, därför så otrolig dålig uppdatering från min sida. Internet har segat och jag har varit sjuk i flera dagar. Inte så kul att man var sjuk och bara tagit de lugnt när de var sol och nu när de regnar så är jag frisk men även sitter inne. Men tur att Maja har hållt igång bloggen, så en stor HISS till henne. Vi kommer troligen hem imorgon fall de inte blir bra väder, och då kommer ja blogga mer.

Crannard har iallafall fått en vila nu och ska få vila ett litet tag till. Han står ute i hagen och en tjej kollar till våra hästar varje dag och känner lite och så. Men ja saknar han...

(har inga bilder här)

Kunde ha gått illa...

Idag så skulle jag och Marko rida ut och trava och galopperat på galoppvägen. Vi kom dit och hann rida en bit. Han var väldigt stark, men annars fin. Sen så när jag travar känner jag hur han plötsligt börjar halta.. Så jag mer eller mindre kastar mej av.. Haha. Kollar hovarna igenting i dom, känner på benen ingenting konstigt där häller. Går lite och springer lite med honom, fortfarande halt men inte lika mycket. Så jag gick ett tag med honom, och då slutade han faktiskt halta! Så jag satt upp och provade trava några meter och han var helt som vanligt och ville bara springa iväg. Men vi skrittade bara hem, eftersom det är bra att han ändå rör sej så att han inte stelnar till så det blir värre. Men shit alltså va rädd jag vart! Men troligen så trampade han bara snett eller något eftersom det försvan så snabbt. Tur var vel det, för nu när det börjar gå bra igen! :D Mamma gick med Sportis och mötte oss, och då kollade hon också och han såg inte halt ut! :) Sportis promenad vart på ungefär 40 minuter. :)

Mina små älsklingar! :D

Vaaarmt!

Nu ska jag ut och rida och gå promenad med Sportis. Och det är fortfarande hur varmt som helst! Usch, det är inte ens skönt+alla 20 miljoner insekter också.... Uppdaterar mer senare. Om jag inte smälter....
En helt vanlig dag i hagen...

När jag går i mina gyllne skor...

Nu så verkar det fungera att ladda upp bilder igen! :D
Tänkte visa hur  slitna Markoolios skor faktiskt va nu! Men det betyder ju iaf att dom har "slitits med hälsa" ;)
Såhär såg dom ut i går, då fick han vila! Dagarna innan var det inte lika illa, som tur var. Då gick det iaf att rida lungt! Man ser att den har glidigt åt höger nästan 1 cm! + att den håller på att gå av i fram!
Stackars Marko som fick gå så hära, som tur var inte länge.. Men tänk om du skulle gå runt i för små skor!
Det skulle antagligen inte vara så skönt!
Och såhär fint vart det när han fick sina nya fina skor! :D
Vi brukar sko hästarna var 6:e vecka, alltså 1,5 månad. Tänk hur mycket de hinner växa på så kort tid!
Hur ofta brukar ni sko era hästar? :)

Dressyr träning!

Idag så red jag dressyr för Åsa! :D Två ord: TOPPEN PONNY! :D 
Han var hur duktig som helst, höll inte på och krullade ihop sej, utan gick som en normal häst ;) haha
Vi har jobbat i skritt och trav, och mest jobbat så han ska söka sig neråt och få med sej rumpan, ryggen, och inte bara krulla i hop halsen för att slippa jobba. Och idag så har han gjort precis som man ska! Min lilla ponni :D På söndag blir det träning igen, vi ska köra nu ett tag med kort mellanrum så han lär sej grunderna ordentligt! :)
Sponken fick vila today. :)

Tyvär vart det inga bilder idag.. :( Men på Söndag så följer mamma med och tar bilder :D

 


Promenad

Idag har jag och Sponken varit riktigt hurtiga! :D Vi har varigt ute på promenad i ungefär 50 minuter, sen så har vi joggat lite gran också! Sportis var seg i början, men sen när han fick springa lite så vart han pigg! :) 
Markolio fick vila idag eftersom hans skor inte sitter bra...

Fungerar inte att ladda upp bilder -.- Om det fungerar sen så kommer ett till inlägg senare..

6 Juli, tvåtusenelva

Idag så har jag och Marko skrittat ut en sväng på en massa olika grusvägar. Red ungefär 1 timme och 20 minuter. Han har faktiskt varigt duktig idag! Inte gått ner med huvudet eller så utan gått lite mer avslappnad i halsen! :)
Sportan fick vila idag. :D I morgon så får  Marko vila, eftersom hans skor närstan har tynat bort.. Haha :D Nej men helt ärligt så är det inte mycket kvar utav dom, men de e ju kul att dom har använts ordentligt ;)  Jenny kommer iaf och sätter på nya skor på Fredag, så då kan jag rida ordentligt igen! :)
Idag i stallet fick jag även lite finbesök, hehe. Lina och lilla Arne (hennes ena hund). Mycket trevligt! Hon hade med sig lite bilder på mej och Sportis tagna förra eller förr-förra sommaren! Gud så konstigt det kändes att se bilder när man red på honom! Lilla Sponken <3



  
Eibergs Sportsman
     
Jag saknar Den känslan

                                                                                                   


Inget internet.

Har inte haft något internet, så har inte kunnat uppdatera. Men i går så fick iaf Sportis vila. Jag och Marko skrittade ut i ungefär 1,5 timme.
Idag så gick jag och Sportis i ungefär 50 minuter. Han var lite seg i början men sen piggnade han till och gick på bra! :D Sen så skrittade jag ut på Marko barbacka i ungefär 1 timme och 20 min. Sen så travade och galopperade vi en liten bit också ;) Han var duktig hela tiden, förutom att han har hållit på och ryckt i bettet och försökt att gå i hyper fart! Haha




Skvallerbloggar!

Vad tycker ni egentligen om alla skvaller bloggar?
Jag tycker att dom är roliga att läsa tills dom går för långt. Ponnysanning tycker jag är bäst då hon inte bara klagar utan skriver bra skvaller. Vissa skvallerbloggar kan bara bli för mycket enligt mig och jag tycker att man inte kan skriva hur man vill och bara klaga på andra.

Jag tycker skvallerbloggen gangsterponnyn är rolig att läsa, men hur borde det egentligen vara att bli så nertryckt på en ganska stor blogg? Det är mycket överdrift i bloggen och nästan inget possetivt, va jag kan hitta. Men bloggen är ändå på ett sätt rolig att läsa, och egentligen roligare än ponnysanning.

 Men samtidigt är Ponnysanning mycket bättre och är inte så taskig och ändå har hon blivit väldigt stor. Enligt mig så tycker jag att gangsterponnyn borde skriva lite mer posetivt, för hon sitter och klagar och är anonym och är nog inte bättre än någon annan. Så ponnysanning är den jag tycker är bäst och som aldrig borde lägga ner.
Vad tycker ni om skvallerbloggar, roligt, elakt, bra osv?














Upptateringen har inte varit på topp

Jag har inte kunnat blogga något sen igår tyvärr eftersom blogg.se inte har fungerat sen idag har jag varigt med en kompis hela dagen. Men nu ska det förhoppningsvis fungera igen! :D
Igår så fick iaf båda ponnysarna vila. Och idag så har jag varigt ute och gått med Sportis i ungefär 1 timme. Han var super fin idag! :D Pigg och glad och gick på jätte bra hela vägen! :) Markoolio har fått en lös sko -.- Så han fick vila idag. Men det går iaf att rida lungt på honom om det inte blir värre. Hovslagaren kommer inte förens på Fredag så han får gå lite lungt i ett par dar. :)

Tänke försöka ta lite bilder någon dag men det är väldigt svårt, eftersom att det här är en vanlig dag för Sportis och Markoolio och dom inte gärna lyfter huvudet från marken eller så ligger dom och sover... Haha
Det fungerar inte ens om man prasslar med en påse eller visslar, eller ropar på dom, Tips någon? :D


något ni vill läsa om?

Hej!
Jag kommer inte kunna blogga så mycket framöver för vi åker ut med båten imorron. Men ska försöka göra tidsinställda men jag vet inte riktigt vad, har inte så många ideer nu. Just nu har jag precis färgat håret, suck. Återkommer sen om det bli, kan avslöja att vi ska försöka fixa det så mamma åkte och köpte mer och en annan färg ! Idag ska jag skritta Crannard.
Ha det bra!



Tävlingsdag

Hej !
Tävlingsdagen idag gick sådär, han har ju vart lite surig och envis sista tiden. Nu så var det först en CR och då vägra vi ut oss på sexan, men jag gjorde en omstart och då gick vi runt felfritt. Tror att han fattade där att han inte kan vägra ut sig och sen gå.
Jag tänkte stryka mig i LC och ge mig, men tyvär gjorde jag inte det.
I Lc så var han trött på framhoppningen. Vi kom på ettan sen efter börja han snurra och skulle ut, då får jag galopp i två steg sen ska han till den andra hästen på banan. Men jag drev på och han hoppa tvåan, trean, fyran sen så glömde jag vägen till femman men kom på i sista sekund. Han hoppa, sen så bröt jag av och skulle byta galopp vilket han inte lyssnade på. Han var trött och tog inte min galoppskänkel innan precis framför hindret. Då så stanna han ( mitt fel, skulle inte ha bytt galopp utan han bara rulla).
Då kom jag igen och tog ganska kort väg för jag ville inte rida förbi utgången så han drog dit, och vägra gjorde han. Det är så fall han är i gång hoppar han, men om han har vägrat på ett hinder då så kommer vi inte riktigt igång. Nu blir det vila i 2veckor för hans del sen så ska vi komma igång med hoppträningar och få ordning på alla.

Övrigt så var det sjukt varm och ja var okoncitrerad som jag blir i värmen!





Kan inte ladda upp någon annan bild än gammla

Promenad

Idag så fick hästarna lite slödag, haha. Jag red Marko barbacka och hade Sponken i släp. Vi var ute i ungefär 30-40 minuter. Gicj bra förutom att Marko har börjat hålla på att försöka ta tag i bettet och dra ner huvudet.. Ännu ett problem att jobba på alltså? haha. :)

Kan som vanligt inte lägga upp bilder... Uppdaterar mer i morgon!

                                                                                                   

fullt upp

Hej hej!
Jag har inte bloggat för jag har inte hunnit. Hände lite saker osv så allt blev väldigt rörigt, har även inte fotat för de inte var fint väder. Annars har jag bara gosat med Crannard, fixat lite saker. Imorgon blir de tävling och jag får se fall ja startar beror på hur han känns, men han värkar vara pigg och glad. Men jag återkommer imorgon med resultat! Nu ska jag sova!







Shopping från Hööks

Så nu verkar blogg.se funka igen :) Tänkte bara lägga upp grejorna som kom från Hööks igår som jag lovade. :)

Matchande T-shirt och munktröja.

Tunn tröja, perfekt på sommaren. :)

Skritt täcke i fleece

Sen fick pojkarna ett varsit urgulligt täcke! :D

Helskodda ridbyxor.



Vad tycker ni Hiss/diss? :)
                                                                                                   


Imorgon är de mycket att göra!

Imorgon har jag en del att göra, smöja och tvätta lite grejer. Packa in allt i bilen och även tvätta hästen som jag alltid gör. Men funderar även på att ta lite bilder på mig och Crannard, va tycker ni om det? Lite fina och sommriga bilder, om det blir bra väder såklart. Ska även prova att knoppa hans man vilket är typ omöjligt, han har så jävla tjock man.

Vad tycker ni om att knoppa hästarna? Hiss eller Diss!

Själv tyker ja de är snyggt men jag gillar även att man låter pannluggen vara utsläpp ibland.












bus idag!

Idag red jag ut på Crannard med mamma, tanken var att vi skulle ha kul och få igång han. Jag gjorde lite det många bloggare inte gillar, lät han bara galoppera på och busred och bara busa med han. I början var han lite seg och tillslut gasade ja han och då tyckte han de blev kul och blev sig själv. Han studsa och tagga efter, och det tyckte jag bara var skönt vilket jag brukar tycka är irriterande annars. Sen så var de en backe och vi drog iväg i galopp och han blev så himmla glad och bocka och va skitsöt. Älskar när han är riktigt glad, det smittar av sig direkt och jag och han är i en egen värld, en värld utan alla regler osv...
Tränset kom också, de funkade efter jag hade spänt in det och gjort lite extra hål, skönt. Ska även beställa lite saker snart, funderar på ett scapa schabrak också. Men jag har bestämt mig för att iallafall köpa ett JW schabrak som skulle passa.

Brukar ni "gå över gränserna" och bara busa med hästen och ha kul?










RSS 2.0