Knasbollar

Idag så fick Sponken vila, och mamma gick en liten promenad med Marko, skälv har jag legat och sovit större delen av dagen, haha. Men jag tycker faktiskt att jag är värd de, kan inte minnas sist jag var helt "ledig från hästarna". Och iblad så är det faktiskt skönt att bara få vara en dag. :D

Knasbollar


Back in time...


Måste bara säga att bilden är skitcharmig!


Lyx vs Budget

Hv Polo 699:-

Hööks 329:-

Vilket är snyggast då? Hmm jag tycker faktiskt att båda är fina, men HV Polo;s är nog snäppet snyggare.. Fast det beror på vad man skulle matcha med. :P Vad tycker ni? :)

Jag vet att uppdateringen inte är på topp från min del, men jag har inte haft tid med att blogga just nu, men nu till helgen så ska jag ta tag i det så det blir skit bra sen ska ni se ! :D hehe..


otur

Idag så skulle jag skritta ut då som veterinären sa. Vi hann rida kanske 30 minuter sen kände jag hur han succsesivt vart mer och mer stel, och tillslut så gick han riktigt orent ! Så det var bara att sitta av och gå hem.
Han är så snäll min lilla gubbe.. Han bara gick med även fast man såg att det gjorde riktigt ont. Usch bland det värsta som finns att se, skulle bara vilja kunna flytta över det onda till mej så han slapp.. :(
Men som tur är så är det det ju inte många dagar tills vi ska till veterinären nu, så tills dess så tänker jag bara promenera, för han måste ändå röra sej lite så att han inte blir stel som en pinne !
Sen så gick jag och Sponken ut och gick i kanske en kvart, han var iaf väldigt pigg ! Fast det var ju mat dags.. ;)


Back in time...


Tiden då jag red dom är två var väldigt rolig, saknar delvis men har det bättre nu!

Vilka idioter det finns..

Ni som har hästar, SPRID DETTA! VARNING!! En grå subaru leagcy -96 men 2 män i 30-45 års ålder, rör sig på Österlen/Skåne. De va inne i vår hage i natt med pannlampor, hinkar, sax, kniv, och våta kemiska trasor. När vi tog de på bar gärning i hästhagen påstod de att de jagade fjärilar! Kl 23 på en lördagskväll i dimma och mörker?? Vi hade tur att de inte fick tag på hästarna håll vaknade öga på hagar och stall!!!

Veterinär besök på g nu igen

Idag så vilade båda grabbarna ! Borstade bara av dom och pussade lite på dom. ;)
Iaf så har ju inte Marko varit riktigt fräsch efter det att han rammla in i bilen.. Vi har ju prövat med equiterapeut nu ett par gånger, men jag tycker ändå inte att han känns fräsch.. Så idag så ringde mamma till ATG så vi ska dit nästa onsdag, om en vecka. Så får vi se om vi hittar något, fram tills dess så ska jag bara skritta och gå promenader...
Usch vill att min lilla prins ska må bra. :(

mina coola killar :D


Dethär med stilbedömning i sm...

Som ni säkert har märkt så är det ju väldigt mycket disskution om att det har införts stilbedöming i ponny-sm i hoppning. Och väldigt många är emot det för att hoppning inte ska vara en gren som handlar om stil och därför inte ska bedömmas så. Men jag måste faktiskt säga att jag inte kan hålla med om detta ! Hoppning kanske inte är en bedömningssport, visst. Men betyder det att man kan rida hur som helst? Svaret är såklart nej. För mej så är det inte konstigt alls, för på den nivån som man rider på när man tävlar ett sm. Då ska man rida snyggt och ha känsla för det man gör och inte bara flänga omkring hur som helst!

För mej är det som att om man tycker att det är fel med stilbedöming på sån hög nivå, så för er är det hära okej?!
Kolla hela filmen, sen tycker jag ni kan ta en funderare varför ni håller på med hästar, för att det är kul eller för att vinna vad det än kostar? Det är ingen lek. Det är djur som ställer upp för oss och gör vad vi ber dem om för att det egentligen inte har något val, respektera dom som dom respekterar oss..
Lämmna gärna en komenter med just din åsikt !

Back in time


Jävlar vilken rolig tid det där var, saknar!
Dagen

Idag så gick jag en promenad med Sponken, han var pigg. :) Marko fick "vila" idag, men han stod ensam i hegen när jag gick så han har rejsat en hel del i hagen..
Och som ni sett så tar ju Alexandra en bloggpaous, och jag kan inte säga annat än att jag förstår henne, att se sin bästa vän ha ont är bland det värsta som finns..
Så ni får dras med mej ett tag så ska jag försöka att uppdatera så mycket jag kan. ;)

 


Sadeln

Det vart ju somsagt en ny sadel i går en Ideal av modellen Gimli. Sen så köpte vi även en ny gjort från JR. :)
Och såhär ser den ut. :D Får hoppas att den passar bättre nu. :)


FAN

Fan!! tar en bloggpause nu. Lite av personliga skäl men kan avslöja att Crannard är inte bra i benet.Back in time...


bus på ängen med underbara Demantur!Äntligen hemma !

Kom nyss hem, vi var på mustang i ca 2,5 timmar och provade en hel drös med sadlar ! De flesta åkte fram, eller så var dom bra för Marko men jag kunde knappt sitta i dem för att de var helt fel för mig.. Men till sist så vart det en som var helt okej för mej och Marko, först åkte den fram en aning, men då stoppade Pär om den och då satt den toppen ! Lägger ut bild och så i morgon för jag hade inte med kameran. :)
Sponken vilade idag, och min brorsa tog in honom när vi var på mustang, tydligen så ville han gå och äta på marken och han hann knappt ta av grimman innan han slängde sej över maten ! Såå Sportis stylee ;) haha plutten :)


vila idag

Idag fick Crannard vila då han tävla i Lördags. Igår skritta jag ut han barbacka och det gick kanonbra, helt underbart!

bildbrist!
Back in time...


Lexton som lärde mig allt, jag tog han före än liten tävlingsponny. Jag ångrar inte det idag, jag är nöjd över migg val. <3Mustang

Idag så ska vi åka till mustang och kolla sadeln. Marko är ju inte helt igång än, men Ingela trodde inte det skulle vara någon fara, då sadeln behöver kollas eftersom den inte ligger så bra längre. Och det är ju så klart att nu när han ska sättas igång igen och kan vara lite stel från när han gick omkull så måste han ju ha en sadel som inte trycker på och gör att det blir värre liksom. Så vi får se hur det går, det är ju alltid lika spännande att åka dit ! :D


Nu kan jag blogga igen!

Det var ju ett tag sen sist nu, drygt 1 vecka va? Men jag har inte haft någon dator så har inte kunnat uppdatera något, då det inte heller fungerar att mobilbogga för mig.. :(
Iaf så har det vel igentligen inte hänt så mycket sen sist.. Ingela har varigt och kollat på Marko igen nu i Torsdags och hon har gjort det hon kan nu, så vi ska börja sätta igång honom igen och se vad som händer helt enkelt.
Sportis har också haft en liten vila i några dagar eftersom han har varigt lite hängig sista veckan, men idag så gick jag en liten sväng med honom och han var piggare igen tyckte jag! :D
Men nu vet ni hur det ligger till, och att jag är tillbaka och jag lovar att försöka blogga super duper mycket nu ! :D

Bild från första dagen tillsammans :)


Resultat, läs det ni vill. (säkert felstavat men skrev det snabbt och har inte läst igenom)

Ld+5- 4fel

Framridning: mjuk
ade mest upp han i sidorna i skritt och även galopp, red på en bana som många inte red på för den va inte lika bra. Sen gick jag upp till den "riktiga" framridningen direkt så sluta han lyssna och ignorera mig, blir väldigt fladrig och svårsvängd. Men tog lite galopp, blev att han drog ner huvet och ville bocka. Men tillslut gav han sig och jag gick in på framhoppningen.

Framhoppningen: Kom på krysset två gånger och det har jag väll inte så mycket att säga om men det gick bra. Sen räcket en gång och han rev, han var lite "fladdrig" och koncetrera sig inte och drog inte upp benen. Sen kom vi igen känndes inte så bra, men bättre. Tog det därför en gång till och det gick väll lite bättre. Kom sen på oxern och gick ut. Det känndes inte bra på framhoppningen då han var okoncitrerad och hoppade lite tungt så jag blev ju inte så taggad. Jag blev svinnervös, för mycket hade kännts piss på framhoppningen men jag bet ihop.

På banan: Direkt känner jag hur han vakna till och blev gladare. Jag fick vara bestämd då jag känner att han lätt blir spänd och kan börja fjanta sig. Allt gick bra till 5an då det tog stopp, mitt fel helt. Jag rätade inte upp han så han kom fel och vägra. Jag tog det lugnt och tog en volt och kom bra och han hoppa, hoppade resten av banan bra. 4fel blev det så hamnade på 23plats av 29. Men var sjukt nöjd över han, min miss att han vägra.

LC-4fel

Framridning
: Han var mjuk och fin men inte när jag gick upp på framridningen med massa andra hästar, då blir han ofokuserad.

Framhoppningen: Han var tröttare nu men hoppade mycket bättre än första framhoppningen. Jag trava över krysset och sen tog jag galopp och tog räcket. Han hoppade bra, tog sen oxern och det gick bra. Men kände att jag ville få fram han mer och tog oxern igen och han hoppade som en klocka. Gick upp då.

På banan: Kändes han bra och allt flöt på bara att han rev fyran för jag råka lägga han lite nära. Det var helt mitt fel och han gjorde sitt bästa. Allt annat gick jättebra. Hamnade på 19plats av 38.


ÖVRIGT: Var supernöjd med han men jag gjorde tyvärr lite missar. Han skötte sig galant på banan och nu taggar vi tills nästa helg. Lång dag var det men Crannard är så lätt att ha med.
Även fast resultaten inte är dom bästa så är jag sjukt nöjd över han.
Ingen film...

Hej!
Ska faktiskt ut och rida snart, blir att skritta ut barbacka. Har faktiskt aldrig gjort det förut, inte ute. Men känner att han är snäll nu så vi prövar. Tänkte även sätta mig och göra ordning filmerna från igår, men jag orkar inte när det är inga som kan slänga in en kommentar. Vi har ju inte många läsare men tillräkligt många så att nån kan kommentera, men verkar inte så. Men kommer ett inlägg om resultaten iallfall (:
bildlöst inlägg :)


Back in time...


Jag vet att jag lägger upp många bilder på Orcus med det är för han har jag ridit väldigt länge förut och han betyder mycket för mig.
'


tävling

Hej!
Har kommit hem från tävlingen och det blev en lyckad dag. Han skötte sig kanon, jag gjorde lite missar. Men berättar mer och kanske film om ni vill ha? Nu ska jag vila tror ja

jag älskar dig , över allt!Back in time...Tävling imorron!

Hej, har haft fullt upp därav ingen bloggning. Nu är allt fixat till imorgon och hästen är fin, väckaklockan ringer på 06.00 så det blir tidigt. Jag gick även promenad med Crannard i 20min idag och en hund attackera han. Den är oftast lös och har springit efter Crannard fler gånger men aldrig gjort nått, nu attackera den och försökte bita i bakbenen. Tur att det var liten, men jag blir så jävla sur att man har en hund som man inte kan ha koll på och hunden lyssnar inget på sin ägare -.-.  Snäll som Crannard var så gjorde han inte så mycket mer än stampa, fast en gång sparka han till men tror inte han träffa. Min ponny är för snäll! <3
Uppdaterar imorgon med resultat och kanske film, vi får se. Ska försöka mobilblogga lite också men då kan ja inte lägg in bild, men bättre än inget kanske? (:
Och fall någon ska på tävlingen på Roo imorgon och fota , så blir jag tacksam om ni har lust att fota mig!

älskar bilden ! <3

Back in time...


Div 3, första omgången!Dagens ridpass!

Red ut i skogen med lite vägar med mamma, han var superfin. Jättemjuk och arbetsvillig, super! Nu är det bara att tagga till Lördag som blir första tävlingen efter skadan och det känns riktigt spännande! :D :D :D :D :D :D

tänk när han hade såhär mkt sår, stackare!

Det mesta klart!

Idag så har jag varit riktig duktig och börjat smörja allt och gjort allt fint. Har även satt på tvättmaskin med schabrak, grimmor och lite smått och gott. Jag tänkte att jag smörjer allt nu så jag bara kan pyssla med Crannard imorgon. Har även klippt hans maan lite, och funderar på att raka han imorron men vi får se vad vi hinner.

Jag brukar aldrig planera allt såhär men kände att det var lika bra så jag har god tid på mig, SKÖNT! :D Imorgon ska Crannards svans tvättas osv. Vi ska gå en promenad imorron också, och inte rida. Känner att han kan få vila lite, och bara bli ompysslad och spara på krafterna. 
 
Men hur brukar ni göra, brukar ni vara i tid och fixa allt eller gör ni det i sista stund? Har ni kanske packlista?
Gårdagens ridpass!

Crannard: Red ut en runda på vägarna, han var jätteduktig. Lite spänd emellanåt men jobbade mest av tiden, framåt och posetiv.

Tyra: Prova även den lilla ponnyn i kankse 20min på banan. Började med skritta fram och det var inga problem, sen när jag tog tyglarna började hon gå skänkelvikning osv. Men efter ett tag lärde jag mig och det gick bra, i skitten och traven. Hon håller på och få tänder så han var lite konstig i munnen. Galoppera ett varv också och det gick väll bra, hon är forttfarande unghäst och är inte i balans riktig. Jätteduktig häst som verkar vara riktigt trevlig, lagom pigg och väldigt känslig!

sötis!

Startlistorna

Idag så har startlistorna kommit ut på Roo Gårds tävling på lördag. Den är flyttad till ridhuset vilket jag tycket mest är bra. Jag älskar att rida i ridhus och har alltid gjort, tycker det är skönare. Dock kan ju Crannard bli väldigt rädd för läktare men jag tror att det kommer gå jättebra.

Men jag är supernöjd med mina startnummer. I LD så är jag startnummer 31 av 33 och i Lc är jag 16 av 47
-Back in time...


Veneto och jag, söt bild på söt ponny!

Back in time...


åhh du är grym, du kommer alltid att vara kvar i mitt hjärta. <3
Tävling på rimbo!

Vet ni vad jag gjorde?
jag anmälde mig lite spontant till en hopptävling nästa vecka också i rimbo. Anmälde min innan men blev tvungen att efteranmäla sig så det var lite kul. Tänkte att bara anmäla en klass men tog båda, Ld (clear round) och Lc.
ridpass!

Gårdagens ridpass!
Red på banan och mjuka upp han , och jävlar va han hade blivit pigg. Han har blivit sig själv igen, pigg och framåt. Han var riktigt spänd så det tog ett bra tag innan han börja slappna av ordentligt. Jag tränade mycket galoppfattningar i början och sen red jag mycket övergångar, ökningar, och serpentiner osv. Han blev riktigt trevlig i slutet och då nöjde jag mig. Red ganska länge.

Dagens ridpass!
Jag red ut och märkte direkt att han var mycket mjukare och det hade gett nytta att mjuka upp han ordentligt dagen innan. Han var dock väldigt spänd och tittig i början men jobbade på bra emellan, jobbade lite öppna osv. Sen skulle jag trava över ett dike vilket han oftast aldrig gör men han tvärstanna och efter övertalning hoppa han. Sen trava jag emot de igen och han drog emot och hoppa glatt (duktig pålle). Efter så red jag några varv på banan för att se om han var lika fin där och det var han, lyssnade jättebra så red bara 3 varv och sen skritta jag av.
så sjukt grym!

Som dom flesta nu vet så tog ju Rolf EM GULD!! skitkul,  och han är ju helt fantastisk! Rolf rider otroligt bra, och han häst är skitfin!

Back in time...


Plutthäst, va jag saknar dig!

Back in time...


första lilla dressyrtävlingen, klubb.


Dagens ridpass!

Dagens ridpass!
Idag så tog jag fram två hinder, ett räcke och en oxer. När jag tog fram hinderna så gjorde mamma i ordning han åt mig. När jag kom till mamma så berätta hon att hon inte kunde binda upp han att han var på ett jävla humör och kassta sig och vart rädd för allt, så pappa hade fått komma och hjälpa henne och han fick stå och äta samtidigt.

När jag väl red upptäckte jag direkt att han var väldigt pigg och lite spänd. Han var rädd för allt, men lyssnade ganska bra. Började hoppa på hinder som var 75cm han hoppa som en klocka med världens lätthet och tyckte det var skitkul. Så vi höjde till 85 och han hoppa som en klocka och var hur fin som helst, och sen hoppa vi 1m. Han var hur högt över som helst och den här känslan har jag inte haft på länge.

Pröva att svänga och han var med hela tiden. Han var pigg mot hinderna men jag kunde hjälpa han så han kom rätt och så han var perfekt. Så sjukt kul det var, vi hoppade inte alls mycket och det fick räcka med 1m även fast vi skulle kunna höjt mer. Den här känslan kommer jag leva på länge och längtar till tävlingen, då jävlar.

Känns skönt att han är bra nu och fan va man känner skillnad från när han blev behandlad så sjukt mycket gladare har han blivit.

Jag älskar dig! <3


bloggtorka

Hej!
Nu har det varit hemsk uppdatering från min sida men det är mest för att jag inte har orkat. Har vart med kompisar mycket nu också och kände då för att ta en oförberedd bloggpause. Kan inte säga att bloggandet kommer vara på top just nu för att jag ska plugga imorron men sen kör jag igång med allt.

Det blir även tävling på roo på lördag, Ld-5 och Lc. Tror det kommer gå bra, hoppade idag och ska berätta om det i ett eget inlägg :D
Back in time...


Crillan och jag i terrängen!

Back in time...


Dixie lokaltävling, tänk att jag hade svarta ridbyxor :O fyfan..
Back in time...


Sjukt snäll, det var mörkt och han hoppade det där tittiga hindret utan problem. Dock va det inte så mörkt som det ser ut att vara på bilden!


Duktig heest :)

Idag så fick jag ju börja skritta igen och Marko brukar vara pigg när han har stått i en dag, nu hadde han stått tre...
Jag var nästan säker på att ha skulle slänga av mej idag. haha.
Först när jag gick förbu hagen så sprang han omkring där+att det blåste en hel del, sen när jag tog in dom så trippade han hela vägen in. Sen så vägrade han stå still när jag skulle sitta upp. När jag väl kom up så skulle han inte gå utan trippade och stanade om vartanat. Men sen när jag hade kommit ifrån stallet en bit så gick han som vanligt.
Sen så har han gått super snällt hela vägen och värkligen lyssnat! Så fort jag kortade tyglarna det minsta så kortade han upp stegen. Vart faktiskt lite chokad över hur lugn han var idag. :D
Sen så gick jag och sponken i ungefär 15 minuter, gick inte längre eftersom det var kolsvart ute. :(
Jag älskar vintern, men inte att det blir mörkt när man kommer hem från skolan, och snart så blir det vel det igen..

Sponken gillar också snö! :D


Back in time...
Snygga pikér

Är det bara jag som tycker att domhära piké tröjorna från hööks är riktigt snygga? :D
Tycker stt dom har lyckats bra med dom...
hööks
...Fast man har ju sina aningar vart som har fått sin insperation ifrån. ;)

Hv polo

Eller vad tror ni? ;)
sverige äger

Jag måste bara sãga att sverige är sjukt grymma./Alexandra

Käär!

Sitter och kollar på EM nu, Malin Bayard red nyss felfritt! :D Och jag kan inte hjälpa det men jag blir bara så förälskad i Tornesch! Så otroligt underbart fin!
Åhh jag vill tävla nu nu nu! Varför ska just min häst vara skadad? :(


hmm...

Helt sjukt, jag försöker komma på något att blogga om och det gör jag. Men kan inte skriva det just nu, och det blir inge bra. Allt bara snurrar och jag skiter i att blogga mer idag. Blir nog bäst så, annars blir det bara tråkiga inlägg när jag är på det här humöret. Hoppas ni har det bra!Dagens ridpass!

Idag så red jag Crannard för han inte var det minsta varm ellr svullen längre, skönt! Precis när jag ska börja rida börjar det spöregna men jag red ut iallafall. Och när jag kom några meter så vägrar Crannard gå för han hatar regn så vi höll på ett tag och snurra och han reste sig osv.  Han reser sig nu ganska högt när han inte vill nått och är så sjukt envis, men efter en tag så gav han sig.

Jag red inte så långt men lät han rulla på lite men ändå kontrollerat och det gick bra. Han var väldigt tittig för allt runt han idag så han tvärvände kasta sig och så. Men jag var bara lugn och låssades som ingenting.  
Vila igen

Idag så fick båda ponnysarna vila. Men i morgon så kan jag iaf skritta Mackan och så ska jag gå med Sponki! :)

 


EM

Ikäll så sänder Tv4 Sport ett sammandrag från dagens hoppningar kl 22-23 Missa inte det! :D

Back in time


En bild jag älskar, dom va så jävla söta ihop!

Snygga men utan säkerhet

Åhh, jag är grymt sugen på ett par sånnahär stigbyglar! Dom är så sjukt snygga, älskar den ljusblå fägen.

Men tyvärr så är det inget jag skulle vilja rida med.. Jag som har en häst som kan vara lite galen ibland skulle inte vilja rida i stigbyglar utan säkerhet. Minns att när jag var liten så har jag rammlat av min dåvarande lilla foderponny och blivigt hängandes i stigbygeln, som tur var så var det i ridhuset och jag kunde få hjälp, man vad hade hänt om det hade varigt ute i skogen? 
Så tyvärr så blir det inga sånna för min del. Men jag tycker ändå att dom är så grymt snygga! :D


skadad!

Tyvärr så är Crannard skadad, inte mycket. Men när jag tog in han från hagen och skulle borsta för jag skulle ut och rida så ser jag ett litet sår på bakbenet, känner på benet och det var svullet och varmt. Han gick rent men man blir ändå lite orolig såklart men det är nog ingen fara.

Vi har ju släppt ihop hästarna och då så kommer inte riktigt han och Tyra överrens så det har väll hänt nått mellan dom. Men jag gick iallafall promenad och ska se hur det är imorgon!


bild från promenaden!

Promenad

Idag så har jag gått promenad med båda ponnysarna. Mamma gick med Sponken och jag med Mackan, i början var han riktigt pigg och ville bara springa och höll på och trippade osv. Men då har jag gått och gjort mycket halter så att han blev mer uppmärksam! Och efter ett tag så vart han super lydig! :D Så fort jag stannade så han också det, untan att gå över mej. ;) Sponkisen var också pigg! :D Ca 30 minuter gick vi.


Bilden säger nog det mesta!

Magic bruch

Jag har hört mycket om Magic brush och funderar på att köpa det, verkar vara bra speciellt när det börjar bli så pass lerigt. Väldigt praktiska värkar dom vara, det är ju extra bra att man kan tvättta dom i tvättmaskin. Nästa gång jag ska till hööks så får de nog följa med hem.
Har hört blandade åsikter om dom och undrar om ni har några åsikter?
Back in time...


Ridläger med Orcus
Nya VS gammla

Villka mountain horse ridbyxor tycker ni är snyggast dom nya eller dom gammla?

Jag är kluven, haha. Jag tycker det som är snyggare på dom gammla är att det inte är samma fär på skoningen som på tyget, alltså att det är lite mörkare. Men på dom nya så är det samma färg. Men på dom nya så är broderiet på bakfickorna mycket snyggare, ser snyggare ut nät det är på båda fickor också.. Får nog nästan säga att jag tycker att båda är lika snygga.. Riktigt svårt att bestämma mej med domhära faktiskt.. haha.

Nya

GammlaDagens ridpass!

Dagens ridpass!
Idag så red jag ut med mamma, och han var väldigt pigg och flög lite i luften emellanåt. Haha knasbollen börjar bli sig själv igen. Det är svårt kan jag lova att ha kontroll när mamma börjar trava och jag ska vänta lite, haha. Men jättenöjd med ridpasse, vi red inte länge!

Sen efter det tog jag en sväng på Demantur och krävde ingenting mer än att han skulle gå framåt och det gick bra. Har väll inte så mycket att säga om de ridpasset då det var kravlöst.


Något i den här bilden älskar jag, gillar den skarpt!


Tillbaka!

Så nu är jag tillbaka igen! Har varigt lite rörigt nu men jag kan berätt lite kort. Det började med att när vi var på hoppträning i Tisdags, iaf så hade vi sadlat och så och då rätt vad det är så reser sej Marko, vi såg ingenting som kunde ha skrämt honom så vi vet fortfarande inte varför han gjorde det. Iaf så när han reste sej så gick han runt och rammlade rätt in i bilen! När han väl kom på benen igen så sprang han iväg en liten bit, men vi kunde fånga honom dirrekt eftersom han bara stod still. Sen när vi går med honom så är han helt som vanligt, han värkade liksom inte ha förstått vad som hänt, och det gör inte vi häller. Det har varigt mycket funderande kring det men vi kan inte komma på något svar varför han gjorde det, villket jag tycker känns riktigt jobbit, att inte veta värför en utav mina bästa vänner helt plötsligt gör en sån sak.. Iaf, Sen dess har vi skrittat honom och gått promenader för att han ska röra sej och inte bara bli dtåendes. Och han har varit riktigt stel sedan dess, så idag så kom min faster Ingela hit (hon är equiterapeut) så hon har känt igensom honom, dvs gett lite massage, akupunktur och så har han fått stått med värmetäcke. Där han har fått mäst stryk ifrån smällen var i halsen över manken och över rumpan. Så nu så ska vi ta det lungt i ungefär en och en halv vecka, sen så kommer hon tillbaka så får vi se om det har blivigt bättre så vi kan sätta igång honom igen.
Så, nu vet ni iaf hur det ligger till, och varför jag inte har bloggat. Men nu så är jag tillbaka! ;)
Ser ni att vi har ny design? Om inte klicka på F5. Är inte världens snyggaste men jag är inte dirrekt proffs på att fixa designer så den får helt enkelt duga tills vi fixar någon riktigt fräsig, men det krävs tid för det också... ;)


Allt och ingenting

Hej!
Tänkte börja med att berätta att min bror har kommit och fixat vår dator, skitskönt. Men igår när ja precis börja blogga så kom pappa och sa att jag blev tvungen att stänga av för det blixtra. Fan då tänkte ja, aja.

Men det blir nog inte så mycket från mig idag, för jag hade tänkt och kolla lite på hur vi ska fixa bloggen osv . Men slänger in dagens ridpass också iallafall!
Back in time...


Fösta lokaltävlingen, snygg hoppsits ;)


Olika färger på kavajer

Det finns ju hur mycket olika modeller och färger på kavajer. Snygga och ja, mindre snygga.. ;)

Domhära som kommer ifrån spooks tycker jag är grymt snygga! Något som jag har fastnat för är den ljus blå färgen som värkar bli mer och mer populär! :D Annars så tycker jag att röda kavajer är riktigt snyggt! :)

Vad tycker ni? Villken färg är snyggast? :D


Bildbomb

Bilder från igår!
Jag lägger in alla bilder nästan då jag aldrig lägger in bilder, jag vet dom flesta av mina svagheter bla att ja ska trampa ner hälen, att ja ska räta på överlivet. Igår hade ja extra ont i ryggen och ja har ju redan jobbigt med det, det blev lite som det blev. Men hoppas ni uppskattar bilder även om ingen kommentera inlägget innan, men hoppas ni kan slänga in några kommentarer nu!


som ni ser så variera jag formen lite.
Foto: emelie. Redigering: jag!
Back in time...


Dixie och jag på någon maskeradhoppning, lussekatt ;)

Dagens ridpass

Idag så hoppade jag lite smått och det gick kanonbra idag. Mitt mål är att vi ska ha kul och det har vi, så sjukt kul vi hade. Hoppade bara 75cm men han hoppade jättebra. Emelie fota också så det kommer en bildbomb om ni vill sen?
Veckan som kommer så kommer jag mest rida ut för att han har vart duktig nu hela tiden och då kan vi ha en vecka vi bara rider ut och myser. Nu är jag taggad till tävlingen och längtar, det blir på roo.
Jag fotade även Emelies lillesyster när hon  red Savanha så det kanske kommer bilder från det också :)

SMAKPROV! ;)


Back in time...


En tid jag saknar extremt, min fina Orcus. Ska skriva ett eget inlägg om han, för han är grym och jag har så mycket att säga om han! Han har lärt mig allt, verkligen.

Följ via bloglovin´ !

Följ min blogg med Bloglovin

Dagens ridpass

Idag red jag ut, hade väll inte så uttänkt ridpass utan det blev lite som det blev. Han var jätteduktigt men var inte ute så länge, var ute i 30min. Han är så sööt min prins.

Vet ni vad ja ska göra nu? nämligen anmäla mig till tävling ! :D :D :D :D


Back in time...


En tid jag älskade att rida Demantur, red han jämt. Sötiisen !
Hur det ligger till...

Det är såhär att Maja har tagit en bloggpause och jag förstår henne. Ibland måste man rensa tankarna och bara ta det lugnt. Jag vill blogga väldigt mycket men det går inte för att datorn är sönder och jag kan inte använda den här ofta så då blir det inte så bra inlägg.

Men jag hoppas att det är bättre än inget och min bror kommer hit och ska fixa datorn på söndag och då blir det säkert bättre. Sen kommer Maja säkert tillbaka någon dag.

Så jag slänger in dagens ridpass och även lite annat ibland. Hoppas ni står ut och att ni stannar kvar, den kommer bara bli bättre sen bloggen.

Dagens ridpass

Dagens ridpass!
Idag så red jag ut i 50minuter, tränade mycket galoppjobb och han var superfin. Han jobbade på och vi hade jättekul ihop, jag kunde gasa på han men även ta tillbaka han. Det bästa var allt att vi körde rätt hårt men han var ens inte svettig, jag kondition tränade han ordentligt och han var bara lite varmt. Känns skitbra att han har en bra kondition ändå.

åhh va jag vill tävla , men snart är vi där!

Back in time...


En bild jag kommer ihåg att jag hade på playhead , Saknar skruttis!

dagens ridpass

Hej ! Jag mobilbloggar nu för ja inte har någon dator. Idag red jag dressyr på banan. Jag.började med att mjuka upp i skritt och trav , han var superfin i traven. Jag har ju haft problem i ena varvet att han går ställd utåt och har varit stel, men idag kände ja att de mesta har släppt. Han varsuperfin och hade jättebra takt. Men galoppen var inte så bra, men han orkade inte riktigt och går emot istället. Men i slutet släppte han bra/Alexandra

Snart så

Ni har ju märkt att uppdateringen har nått bottenrekord för min del.. Men nu har jag bestämt mej för en liten bloggpaus, för just nu så har jag väldigt mycket att tänka på, saker som kommer påverka min framtid enormt och det är i mitt huvud hela tiden just nu. Men jag kommer troligen börja uppdatera i helgen igen så det blir ju ändå inte allt för länge, men sakna mej inte allt för mycket under kommande dagar nu ;)

Lycka är..

Back in time...


En bild säger mycket!

Dagens ridpass och promenad!

Hej kommer göra lite kortfattat då jag sitter på pappas dator och han måste ha den :(

Crannard : Red ut i skogen och han var jätterolig, och jag menar verkligen det. Han var skitpigg och på vägarna tagga han till ordentligt , jättekul men ibland va han svår att hålla kvar. Mjuka han också i skogen och ställde åt båda varven och så, men red mest med långa tyglar och bara myste. Jättebra och nöjd med ridpasset, vi var ute i 50min.

Demantur:
Red samma runda och han var fin men trött, arbetade inte så mycket men rullade på lite på vägarna.

Tyra: Gick en promenad med henne och hon var väldigt pigg kan jag ju säga, gick förbi mig jag sa till henne hon lyssna i fem minuter sen förbi igen. Hon är ung och är väldigt "fladdrig" eller vad man ska säga, hon lyssnar ett tag men sen glömmer hon bort. Sen så en gång så springer hon förbi mig och jag sa till henne ordentligt och två meter efter gör hon samma sak och då sa jag till henne mer och var mer bestämd. ;)  Efter det så lyssnade hon kanonbra, men vi var ju nästan hemma då. Gick i kanske 25min. Men hon är ändå trevlig och man tappar inte kontrollen men man får säga till henne, för annars skiter hon i en.


Hon är ganska charmig ändå! ;)

Back in time...


Mitt första ridläger på b-ponnyn Bulten!


Kantarell klättring

Idag så var jag och Mackan ute och klättrade omkring i skogen i ungefär 2 timmar! Först så travade och galopperade vi en liten bit, sen så har vi då säker varit i skogen och letat kantareller i säker en timma. Haha vände mej som en liten tant när jag gick där med min lilla påse och plockade svamp, haha. Mackan var iaf super duktig! Lyfte ordentlig på benen och gick snällt när jag gick å plockade svamp, haha. Men det var så typiskt för igår när jag red där så såg jag massor av kantareller! Det var därför jag red tillbaka idag, men då var dom borta ?! Någon eller något måste ha varit där och tagit dom :( hehe
Sponken vilade idag. :)


Vilodag

Hej!
Idag får Crannard en vilodag då han har gått riktigt bra på sista tiden och han var lite trött igår. Så han får en välförtjänst vilodag, imorgon tror jag att jag rider ut. Kommer nog också rida Demantur och kanske gå med Tyra, jag har för mig att mamma inte hinner något imorron.  Men nu ska jag se på idol så jag hoppas ni har det bra!

Juste vad tycker ni om mina back in time inlägg, är dom okej?

Juste nästa tävling planeras att gå på roo, men är inte helt säker. Bild tagen från roo, framridning!

Back in time...


Lexton och jag, han lärde mig mycket. Hoppade småtävlingar med han (CR) och kom alltid hem med en rosett. Gulliga ponnyn!

Back in time

Har skapat en ny katogori back in time och där kommer jag att slänga in en bild per dag som är ett bildminne och kankse en liten text under. Kommer hålla på i kanske en månad eller lite till och det är bara bilder från pappas dator, och därför knappt något på Heidi men hon ska få ett eget långt inlägg när jag orkar skriva ner allt.

Jättegammal bild på Dessi , och jag vet att hon ser hängig ut men tänk att hon var jättegammal där. Hon blev 31 år och jag tror det var bland dom sista bilderna tagna på henne. Jättesnäll häst som vem som helst kunde sitta på, pappa hade henne när han var ung och hade kvar henne. Så det har vart en familjehäst som vi har delat med våra kusiner. RIP! <3


Klättring

Idag så har jag och Marko klättrat mycket! :D Vi red runt sjön, han var suprt duktig! Man märker att han börjar bli smidigare också. Förut så gick han ju bokstavligen dit nosen pekade, oavsätt hur det såg ut under fötterna. Men nu så har han börjat tänka och svänger förbi stora stenar, stockar mm, istället för att klampa rätt igenom! 
Sen så galopperade vi lite på hemvägen, jag lät han rejsa lite så att han fick sträcka ut ordentligt, vilket han tyckte var grymt roligt.. ;)
Sen så gick jag promenad med Sponken i ungefär 35 min, han var riktigt pigg faktiskt! :D


Dagen

Idag så har jag tvättat Crannards svans så nu är den vit igen, skönt. Den var verkligen svart så jag har ens inte borstat den för jag inte vill dra av svansen. Det tog ett tag och det var supersvårt att få bort allt för det var som klistrat och jag fick ta naglarna och dra bort det -.- . Använde sen balsam i så den är mjuk och fin, nu luktar den också kanongott.

Jag har även knappt bloggat nått idag för jag har varit så sjukt irriterad, för jag fota massa och sen såg jag att ja inte hade satt i minneskortet.

Idag så började jag att rida på banan för att han skulle få sträcka ut i låg form, jättefin var han. Han var lite trött och det kan jag förstå för igår gick han ganska långt pass och så var det varmt idag. Sen skrittade jag ut och han var jättesnäll och bara gick på.

snart kanske vi är på tävlingsbanan igen, hoppas hoppas hoppas!

Demantur

Dagens ridpass - Demantur
Tänkte hoppa lite småskutt och det gjorde jag. Demantur brukar ju riva 20cm och fattar inte va han ska göra. Men efter ett tag idag så hoppa han allt utan att riva och drog emot, inte likt han. Hoppade vanliga sockerbitar som högst som ligger på 55cm och jag var jättenöjd, vi ska inte höjdhoppa utan ha kul!
har ingen bild tyvärr!

Dagens ridpass

Dagens ridpass Crannard!
Gick jättebra kan jag börja att säga. Satt upp sockebitar på mitten och hoppa, han slarva lite men var skitglad. Jättekul verkligen att han va så posetiv och var skitfin i uppvärmningen också, sen höjde jag så vanliga sockerbitarna stog på liggande sockerbitar. Hoppade klockrent då och var jätteduktig, jag strävade mest efter att ha kul och det hade vi! Jättenöjd!

världens finaste!

Tyra!

Imorse så gick jag och mamma promenad, hon gick med Tyra så då kunde Crannard lika gärna få hänga med. Tyra är verkligen en gullig och social häst, jättesnäll verkligen. Hon och Crannard hälsa lite också, hon skrek lite men det var ganska lugnt.

Jag sprang även lite med henne och de tyckte hon var kul, hon har riktigt fin trav. Vi gick i ca. 40min och efter så släppte vi ut Crannard och släppte Tyra på banan lite. Hon trava runt men visade inte upp sig så, men hon var söt. Dock måste hon banta då hon ser ut som en rulltårna nu, eller vad man ska säga :P`

Här är lite bilder från dagen, inga bra då jag hade helt fel inställningar och inte hade sån lust att fota!

¨

Snabb uppdatering

Uppdateringen har varit dålig nu eftersom att just den här helgen så är det mycket som jag ska fixa+har läxor att göra så ni får helt enkelt hålla ut! :D
Idag så red jag och Mackan ut, travade och galopperade. Sen red vi ner på ängen och red lite dressyr, tränade på galoppfattningar,avsaktningar, red lite på en åtta så att han ska komma igång och byta galopp lite snabbare.
Red på rakt bett idag och jag tyckte att det fungerade helt ok. Han gick inte lika mycket och över-böjde halsen som han brukar så det får bli att variera mer med det! :)
Sponkan vilade. :)


Tyra är hemma nu!

Nu har Tyra kommit hem till oss och det är jättekul!! Jag va själv med och hämta henne och gud vilken snäll ponny , hon stog helt still tillochmed på båten i 2 timmar. Larmen på alla bilar gick hela tiden och det var värsta oljudet. Hon är född 2007 och är jättesöt, väldigt tjock just nu men det kommer ju gå bort närr hon börjar komma igång. Tänkte ta och gå ner och fota henne, för det skulle vara kul va? :) Jag kan ju säga att mamma är jätteglad, det synns kan jag lova!


Gentle Dancer

Jag skrev ju förut om stam och fråga va ni tyckte om stammen spelar någon roll. La även in en bild på Crannard Fushias pappa Gentle Dancer, och lova att lägga in fler. Här kommer massa bilder och en video.
Det ända jag vet är att han är en känd hingst och är född 2001, mamma tycker att Crannard är jättelik på många sätt. Tycker det är kul , för det finns många likheter mellan dom och dom har typ exakt likadana ögon.Det va dom bilderna jag orka ladda upp men här är även en film!!


Fest i hela skogen!

Idag så red jag ut en sväng med Mackan. Först över ängen sen bort runt grusvägarna och hem igen. Har tränat mycket på galoppfattningar ifrån skritt vilket han har blivit super duktig på! :D Sen har vi tränat kondition och galopperat lite längre sträckor, då har jag ökat och miskat galoppen så att han får atbeta och inte bara dra iväg.
När vi galopperade där mitt i skogen så lyssnade vi på lite musik för att få upp motivationen. ;) Jag hade inte headset
utan hade på högtalare så att jag fortfarande kunde höra vad som hände runtomkring! Bästa låten för idag vart denna. ;)
Sen så var jag ute och busade i skogen med Sponken. Vi gick runt över stockar och stenar och klättrade och hoppade diken+att han hoppade över lite träd som hade falligt över stigen. Och gud så kul han tyckte det var! :D
Han var super pigg och ville springa och man såg hur hela han lyste upp! Lilla sponken.. :) Vi var ute ca 30 min.
Mina hästar är allt bra fina, finast faktiskt! :)

Vila

Idag så fick båda ponnysarna vila. Jag har bara varit upp och borstat dem ordentligt och myst med dom.  Även fast det är super kul att rida (och promendera ;)) så tycker jag ändå att det är så himmla mysigt att bara ta en dag ledigt ibland och bara mysa tilsammans. :)

Dagens ridpass

Dagens ridpass!
Idag så red jag på banan, jag la fram två bommar som man kunde ta snett igenom från båda hållen och byta galopp över. Han var jättefin i uppvärmningen han var avslappnad och fin, galoppen går bättre nu men han orkar inte hålla galoppen. I galoppen kortade jag han och längde, körde inte så mycket mellantempo för då kan han lätt streta emot. Han var fin och jag skrittade ut sen och klättra i en backe och hem. Lyckat ridpass med min grymma ponny!

gammal bild :DFilm!

Här kommer filmen från hoppträningen igår, tog lite tid eftersom det tog en evighet att ladda upp den på youtube..
Iaf så är det från i slutet av träningen när vi hoppade en liten bana. :)
musik
Som ni ser så är det mycket att jobba på men han har gjort stora framsteg ska ni veta! :D

Tycker ni det är viktigt om hästen har en bra stam eller inte?

Bara en fråga, hur mycket kollar ni på stammen när ni köper häst?
Är stammen viktig eller vad tycker ni?
Jag tänkte lägga in lite bilder sen på Crannards pappa! Enligt mig är stammen inte viktig men det är ju alltid kul, eller hur? ;)
testinlägg

Hejhej, nu tänkte jag pröva mobilblogga. Idag ska jag nog tvätta crannards svans, och klippa han lite. Mer har jag nog inte att säga , men ha det så bra! / alexandra

Ridning ska vara kul!

Något jag tycker är konstigt är när folk klagar på att andra säger att sin häst är bäst osv. Jag blir bara glad när jag läser att andra skriver det, och dom flesta menar inte just bäst utan bäst i sina ögon. Fattar inte grejen med att störa sig på att andra är jättenöjda över sin häst? :S
Tror mycket avudsjuka ligger i det hela och jag tycker det är patetiskt, varför inte vara glada över att någon annan är nöjd med sin häst och älskar den? Hästsporten är en konstig värld full avudsjuka och jag tycker det är synd. Varför ska inte alla glädjas tillsammans över sitt gemensamma intresset just hästar? Jag tycker det är sjukt, ridning är till för att ha kul och då ska man inte förstöra intresset för någon annan genom att trycka ner folk. Det fulaste är när vuxna gör det, usch. Hur en vuxen människa kan kassta massor skit på ett barn/tonåring kan jag inte förstå.

Jag säger alltid att min häst är bäst osv, men jag menar inte det så. Jag vet att min häst inte är i närheten av bäst men jag älskar han så mycket så jag tycker det även hur dåligt det kan gå för oss.

Jag strävar alltid efter glädjen med hästen, ALLTID! Något ni kanske inte visste är att jag provred en häst innan Crannard , den var sjukt fin och hade enorm kapacitet. Den kommer gå långt riktigt långt, men ändå valde jag Crannard före den. Vet ni varför, för jag hade så kul när jag red Crannard, även om den andra enligt många var snyggare, mycket kapacitet osv. Jag bryr mig inte om det, jag fastnade inte för den och kände inte att det var så kul egentligen.Jag tror jag kommer längre på Crannard just för att allt kändes rätt, tror inte ja kommer någon vart på en häst som är jättefin men som jag inte fastna för. Men direkt när jag såg Crannard satt upp så fick jag ett leende, ett leende jag inte hade haft på länge. Jag var fast och den andra hästen var som bortblåst i mina ögon!

kanske rörigt inlägg men skrev det snabbt på pappas dator och får inte använda den så länge!
Men känner ni igen känslan, dela med er av era åsikter!Dagens tips!- Stå på något när du flätar eller om du ska rycka manen, som te.x en hink. Man får snyggare flätor om man kommer upp i lite höjd och inte flätar underifrån.

RSS 2.0