Hoppträningen!

Min ponny är grym. Villka framsteg han har gjort på 1 vecka alltså! Han fattade galopp klockrent i från skritt-annars så brukar han bara göra fina fattningar i skogen. Sen så har han hoppat en kombination med kort avstån mellan, han har hoppat trippelbar och skött sej super, förutom att han började sparka lite i galoppen i slutet när han vart trött men det får man ta! Hoppade bana på runt 80.
Finns inte så mycket mer att skriva faktiskt än att min ponny är grym. :)

vart typ inga bilder men mamma har filmat så jag ska ladda upp det i morgon för nu är jag trött. :)

Sen så gick mamma med Sponken i ungefär 30 min, han var pigg han också! :D


Snart är vi igång igen!

Idag så har vi kollat Crannards ben och gissa? han är bra igen!
Skitkul att nu veta att jag kan rida och inte ha en klump i magen, så sjukt skönt att allt har gått som det ska. Min ponny och jag är snart igång igen. Nu är jag taggad, vi ska bli bättre, vi ska ha roligt! Sen gick jag även en promenad och beta han lite, jättemysigt. Vi joggade även lite, och fan va han är glad och posetiv. Mina planer nu är att få upp lite mer kondition och bara ha kul, visst vi jobbar och mjukar men nu ska jag mest njuta.

Sen när jag kommer börja tävla lite så kommer jag även att ha kul, inte kräva så mycket utan ha glädjen som fattades i slutet när han va skadad. Han ska känna att han inte har ont och att allt är kul. Nu jävlar är vi igång!
Fast tävling blir det inte på ett tag, kanske om han är igång till roo men det får vi se!

du ät allt jag vågat drömma om , helt perfekt!

Hoppträning!

Idag så blir det hoppträning igen för Bea! Får hoppas att Mackan e på någorlunda bra humör.. Haha.
Sen så hoppas det blir bra väder så mamma kan ta mycket fina bilder! Faaast mamma brukar inte ta så mycket bilder hon sitter mest och tittar, och när hon väl tar så e det antingen sekunden för sent eller för tidigt. Haha :D
Fast jag kan ju förstå att det är roligar att titta än att ta kort. Men hon lär sej nog snart ;) För jag behöver värkligen mera hoppbilder annars är det ju omöjligt att fixa nån snygg design.. :D


Säkerhetsväst!

Säkerhetsväst är något jag använder väldigt ofta. Jag använder det alltid när jag hoppar och även offtas när jag rider ut på Crannard eller okänd häst. Men när jag rider dressyr så hatar jag att ha det, men har det nu när han är så pigg. Jag tycker det stör mig jättemycket och jag har redan ont i ryggen och tycker inte om att rida med den på banan. Men jag tycker alla borde börja använda det mer då det skyddar väldigt bra och det stör ändå inte så mycket (som ja kan inbilda mig ibland).  Jag har en Race Safe och är jättenöjd med den, den är inte så klumpig som många andra kan bli.
Använder ni säkerhetsväst och när isåfall? vilken använder ni?


Dagens tips!


-För att göra hästens svans lättare att reda ut så kan man ta några droppar babyolja på en mjuk borste och dra igenom svansen när den är nytvättad!

VIRUS!

Min dator har virus så den går ens inte att starta. :( :( Skittrist då jag hade tänkt att uppdatera mycket nu och har verkligen fått blogglust. Nu sitter jag på min syrras dator när hon inte ser ;) , och kommer inte kunna blogga mer. Ville bara meddela det och hoppas min bror kan fixa min dator snart så jag kan börja blogga igen. Fall det kommer inlägg så är det tidsinställda.

Kan meddela att ridpasset gick bra, red ut och klättra och bara myste. Imorrgon kanske jag tar fram travbommar, vi får se har inte planerat det än.
Men hoppas ni har det bra! PUSS HEJ!

Dagens ridpass

Idag så red jag ut, tog det ganska lungt. I början så gick Mackan fint sen när han skulla börja anstränga sej så försökte han komma undan-med att skaka och rycka med huvudet.. Men efter ett tag så gav han sej faktiskt. Så jag red bort till grusvägarna och travade och galopperade, och i galoppen så gick han super! :D SÅ jag galopperade en bit i bägge galopperna sen så nöjde jag mej och travade och då så gav han faktiskt efter! :) Så då nöjde jag mej och skrittade hem, på vägen så ryckte han på huvudet, men bara någon enstaka gång så det gick mycket bättre idag 'n vad det gjort dom senaste dagarna iaf! :D
Sponken vilade idag. :)


Sadelskurna mjukisbyxor?

Satt och kollade runt lite på Horze's hemsida och hakade upp mej lite på en sak.. Sadelskurna mjukisbyxor? Vem brukar igentligen rida i mjukisar? Haha fast vad vet jag det kanske är jätte skönt? Fast jag tycker det ser ut som helt vanliga mjukisbyxor och det är ju inte specielt skönt att rida i eftersom man glider en hel del i safeln då.. Fast man blir ju sugen på att prova bara för att liksom.. Haha. Någon som har testat? :D


Dagens tips!


-Ett bra sätt att träna in ett nytt dressyrprogram är att gå det på en rektangulär matta, gång på gång tills du kommer ihåg det !
Kingsland mjukis kläder

Är det bara jag som tycker dom här mjukskläderna från Kingslan ser sjukt mysiga ut?! :)
Tycker det är kul när "häst märken" även gör grejer som man inte bara behöver andvända i stallet! :D
Vad tycker ni? Hiss/diss? :D

Dagens ridpass,knäpp Marko igen...

Idag så var det tänkt att jag skulle rida dressyr på åkern och mjuka upp mackan ordentligt.. Men det var han inte med på.. Istället vart det ett riktigt svettigt ridpass med myycket galopp!
Började med att jag red ner på åkern och red nåot varv i skritt, sen så började jag korta upp tyglarna och då började han dirrekt! Han höll på och skaka på huvudet, skulle stegra och dra iväg o.s.v.. Så då gjorde jag sådär som jag gjorde igår med halterna, men den jäkeln ville inte ge sej! Så då tänka jag att jag låter han galoppera (då sköter han sej) riktigt mycket tills han blir trött och inte orkar streta emot mer. Jo tjena, jag galopperade och galopperade, flera varv, Mackan var helt löddrig! Sen så saktadde jag av, men han fortsatte ändå! Så då travade jag honom och liksom böjde mej ner med överkroppen och höll ner tyglarna så att han skulle bli låg i formen och slappna av, det är svårt att förklara men ni fattar? xD Då började han sakta att släppa efter, sen så gjorde jag samma sak i skritten. I slutet så gav han efter någorlunda, då nöjde jag mej och gick hem med min blöta lilla ponny. :) Att han ska va så nedrans envis.. Han har vel komit in i en ny period, han brukar ju göra så. Först så kan det gå toppen i en vecka eller 2 och man kännar att man e på G. Men då ska han börja testa mej igen i ett par dar eller ett par veckor och sen så kan det gå bra igen.. Ja ni fattar envis ponny i sin renaste form. :)
Sen så gick mamma en sväng med Sponken i ungefär 30 minuter. :D

Det är tur att dom är så söta.. Hahah :)


Fakta om Tyra!

Som ni kanske förstår så håller vi på och köper en till häst, till mamma. Jag kommer troligen rida den en hel del också så det blir nog kul. Kommer även att rida Demantur mer då när hon får den nya och vill lägga mer tid på den. Demantur ska nämligen säljas till rätt hem, han är inte riktigt mammas typ så det är rätt att han får gå vidare även fast det gör ont. Men det är inte lätt att sälja hästar nu så vi får ha kvar han ett tag till! ;)
Hästen mamma troligen kommer köpa ska besiktas snart och vi hoppas den går igenom! Kan ju skriva lite fakta om det, det jag vet iaf.
* Det är ett sto
* Hon är svart
* Det är en islandhäst
* Hon har bra stam
* Hon står på Åland just nu
* Hon är inriden på strömsholm men har nu stått några månader
* Hon är 4år (är jag för mig)
* Hennes namn är Tyra
Har ingen bild just nu, men nu vet ni lite iallafall.

Dagens ridpass!

Dagens ridpass! :D
Jag började med att rida på banan, jag var noga med att mjuka upp han ordentligt i skritt och det gick jättebra. Sen så började jag trava, red bara mellantempo och ökningar. Han blev mjuk och fin och då var det dax för galopp. Han har det svårare i ena varvet och försökte kassta av mig. Men jag hoppa av och tog spöt och bara höll i det så började han sköta sig. Jag slängde av spöt och han var fin. Red inte mycket galopp på banan, något varv på båda volterna.
Sen red jag ut, lät han rulla på i galoppen i en backe och han tyckte de var superkul och drog iväg. Försökte lugna han men det var inte lätt, så jag mjukna bara och lät han rulla på. Jag litar så pass bra på han så jag gör inte sån stor affär av det hela. Sen klättra vi lite i en backa några gånger och det gick bra. Red i lite mer än 1h, så imorron ska vi skritta ut en lång runda och bara mysa.
När jag kollar i dina ögon ser jag något speciellt, jag är så glad att just du är min! :)  <3

1 år och 4 dagar!!

Herregud ja har haft min ponny i mer än ett år!! Fan att jag inte har kollat det tidigare, nu har jag haft han i 1år och 4dagar, helt sjukt! Tiden går så snabbt och jag kunde aldrig tänka mig att jag har haft han så länge. Hoppas ni kan lägga in ett grattis!!!
annons bilden, inte så fin kanske, men shit va jag var fast!

Dagens tips!

-Ett tips är att göra en packlista inför tävlingar, så kan man pricka av allt som packats med. Annars är de risk att du glömmer något!

Sadlar är ett mysterium

12 September,om 2 veckor så bär det av till Mustang igen. Nu så har Mackans sadel börjat åka fram och sitter inte alls lika bra längre. Man kan ju hoppas att det beror på att han har fått mera muskler! :D haha. 
Får fall det får bli att prova ut en ny sadel eller att stoppa om den gammla. Aja det är ju iaf kul att åka dit som tur är, så det gör ju ingen större skada att en extra gång.. Hehe :D

 


Dagens ridpass, knäpp Marko

Ibland undrar jag hur allts kan förändras så snabbt som det värkligen kan i vissa fall. Jag gick till stallet och var glad som en lärka, när jag red vart jag galen och fick lust att bara lämmna Mackan i skogen och sätta mej på en sten och grina som en liten unge, när jag kom hem från ridpasset var jag så jäkla nöjd och kände mej som en kung! Hur kan det igentligen bli så på bara några timmar? Haha jag ska ta allt från början så ni fattar ;)
Det har ju varigt fint väder idag typ 20 grader och sol, helt perfekt! Så jag bestämde mej för att rida dressyr på ängen, och det känndes bara som att allt skulle gå bra idag.. Iaf så rider jag ner till ängen, Mackan gick snällt hela vägen, men sen när jag börjar att jobba honom så går han bara och rycker med huvudet rätt upp! Det gick inte ens att rida, han röck så kraftigt att han liksom "hoppade" i vartanat steg och jag höll på att ryckas ur sadeln. Det första jag tänker på är då munnen, att han ska ha ont i munnen. Så jag rider hem igen, men märkar att när vi är nästan hemma så slutar han och börjar gå normalt igen.. Men iaf så sätter jag på hackamoret. Sen när jag ska hoppa upp igen så vägrar han att stå still och försöker dra iväg. (Det var då jag ville lämmna honom i skogen, haha). När jag tillsist har kommit upp så rider jag ner till åkern, då går han fint hela vägen, sen när jag börjar korta upp honom för att han ska jobba lite så börjar han igen.. Suck. Då fattar jag att det bara var en ursäkt för att slippa jobba och jag dum som jag var gick på den... Men då börjar jag med att göra jätte mycket halter, då börjar han lyssna såsmåningom och det blir bättre. Närjag har gjort halter kanske var 5 steg ett tag så tröttrar han och stannar av sej skälv, då petade jag till honom med spöt så fick han skritta tills han slutade att stanna och då, så började jag göra halter igen tills han började stanna skkälvmant, då var det bara att gå på igen. Så höll jag på i kanske 30-40 miuter. Men det gav resultat! I slutet var han helt mjuk och lyssnade dirrekt när jag bara kramade i tygrln eller snuddade med benen. Halt svettig blev han också! Men det var bra träning för honom, han som behöver mycket psykisk träning och inte bara fysiskt. Och idag så fick han värkligen tänka ordentligt för att göra som jag ville. Sen när vi gick hem igen så frustade han och fick super snällt och det var då jag kände mej som en kung och bäst i världen.. ;) haha.
Sen så bortade jag Sponken ordentligt och bara myste med honom! :)

Grattis till er som läste hela inlägget förresten! ;)
Frimärken med hästmotiv!

Nu finns det super snygga frimärken med kända ryttare/kuskar att köpa! Jag tycker att det är super häftigt!

Det betyder ju att ridsporten håller på att växa och bli allt större, så ett stort + till det! :D

Det är ju nästan då man vill börja sammla på frimärken.. Höhö ;)


Fina ponnyn!

hej hej!
Vart med kompisar hela helgen och har inte hunnit göra inlägg, men jag får börja göra tidsinställda när ja inte hinner. Men jag har iallafall börjat ta lite galopp på Crannard och ja han är väldigt pigg. Första gången så var de svårt att sitta kvar, för han blev helknäpp. Men jag lät bara han rulla på och ställde inga krav. Sen igår när jag red gick det mycket bättre, först på banan så bocka han lite men sen så red vi ut (jag med min kompis) tog lite galopp i backar. Och jag lät han gå i sin egen takt och ja det gick snabbt, han var skitglad. Det va verkligen skitkul och han älsade de.

Värdens finaste, ni ska bara se hur go han är!

Vila,promenad

Idag så gick jag en promenad med Sportis i ungrfär 30 min. Mackan fick vila idag, fast han stog skälv i hagen när jag var ute med Sponken så han har rört sej ganska mycket ändå.. Haha ;)


Slutmätning

Så, nu har Marko blivigt slutmätt! 143,6 blev han :) Jag var ju inte med när han vart mätt eftersom jag var i skolan. Så mamma och pappa åkte med honom till ATG där han vart mätt. Han hade varigt jätte duktig, bara det att han var lite bråkig och ville inte gå in i transporten när dom skulle hem, men han fick ett äpple så gick det bra ;)


Mätning!

Idag så ska äntligen Marko åka och mätas! I anonnsen så stog det att han var 144 cm, så vi får vel se.. ;) hehe
Men det ska iaf bli grymt skönt att få det gjort, vi har ju väntat jätte länge på att det ska komma en mätman i närheten.. Så nu ska allt vara fixat så att han får tävla! Även om han behöver lite mera träning först med det är skönt att allt blir fixat nu! :D


Hoppträningen

Idag var alltså Marko på sin första riktiga hoppträning, och det gick faktiskt super! :D Vi började med att mjuka upp honom och få honom att bli mer uppmärksam för hjälpera, fram-tillbaka. Sen så travade vi en bomserie, sen började vi hoppa lite kryss. I slutet vart den lite kombinationer och så avslutade vi med en liten bana på ungefär 70-80 tror jag. Han vart mycket mera koncentrerad när det vart lite höjd på hindren, annars så tycker han inte att han behöver anstränga sig, haha. Men han var iaf riktigt duktig måste jag säga! :D
Mamma lyckades ta 2 halv bra bilder, haha. Och jag vet att jag är helt fel i språnget på första bildern men jag känner mej snäll idag så jag bjuder på det ;) hehe
Mamma gick en promenad med Sportis i ungefär 30 minuter han hade varigt jätte pigg och velat springa! :D

Tips!


-För att få en känslig och mjuk hand så kan man träna med att krama en tvättsvamp. Blöt den och krama försiktigt så att bara en droppe faller- så ska du krama tygeln !
Regn rock/ländtäcke

Nu på hösten så brukar det ju regna väldigt mycket , och då är det ju vikigt med bra regn kläder!
Något som jag har funderat på är en sånhära regn rock, som även kan andvändas som ett litet "länd täcke". Jag tycker att det är smart och att man håller dej varm eftersom att man då får värme från hästen också, super smart! Eller...?
Men sen så börjar jag fundera lite och hur säker kan det vara egentligen? Det jag tänker på är dels om kan ramlar av att hästen fastnar i den och sen drar i väg, då kan man ju bara föreställa sih hur det kan då.. Men sen även att man fastnar i skogen med det, eller om det blåser så att hästen blir rädd för det istället.
Så tyvärr så måste jag nog ge det en diss eftersom att det inte värkar ligga någon större säkerhets tanka bakom..

Vad tror ni? :)
(Regn rocken eller vad man ska kalla det kommer ifrån hööks.)


Tips!


- Om nedre delen av hästens svans är tunn så kan man blöta just den delen och fläta den. När svansen har torkat och man tar upp flätan så ger de svansen ett tjockare intryck genom att den är lite vågig.

vila

Idag- Crannard får vila!

bästa låten!

Många har sin favoritlåt som dom älskar rida till på ärevarv, jag gillar många men det är en speciell som sticker ut extra i mina ögon. Älskar den!


älskar hela texeten, sjukt bra!

Har ni någon favorit , och isåfall vilken? :)ponnyakuten!

Något jag tycker är kul som ja läste på ponnyochryttare.blogg.se är att ponnyakuten är SVT:s 3dje största program. Jag tycker det är riktigt kul att ridsporten börjar bli så pass stort !


Sjuk

Hur kan det komma sig att alltid när man inte vill bli sjuk så ska man bli det? Kände härom dan att jag hade ont ihalsen och idag så fick jag åka hem från skolan för jag håller på att bli mega förkyld.. Usch!
Så idag så red iaf mamma Marko, hon skrittade ut i ungefär 1,5-2 timmar, Marko hade varigt super duktig och dom hade tydligen plockat kantareller. Haha.
Imorgon så ska jag och Marko åka på våran första riktiga hopp träning! Eftersom det är första gången s¨blir det privat, så att Bea kan se vad han kan så ska vi se vilken grupp det blir sen. :)
Jag kommer iaf vägra att vara sjuk i morgon för jag är så taggad på att hoppa nu :D Hehe.
Sponken vilade idag. :)

knäpp häst :)Bättre sen än aldrig @Ullared

Kom på att jag inte har visat vad vi köpte för häst grejer när vi va till Ullared!
Sen en sånhär smart fleece men reflex :) Den var lite skitig såg jag nu.. Men jag har redan börjat andvända den ^^
Sen ett par helsodda ridbyxor som jag var jätte nöjd med! Fast sen efter några dagar så vart dom jätte ut-töjda och sitter inte längre tajt. Haha.
Men tänkte berätta lite kort om vad jag tyckte om Ullared/Gekås. Jag kan bara säga att jag trodde det skulle vara mycket större! Det var inte alls osm jag hade tänkt mej, visst det fanns en hel del hästgrejer men det var inte sånt som liksom "inta var något att ha" om man säger så.. Haha.
Då lägger jag hellre mer pengar på lite dyrare kvalitéts grejor! Men nu har jag varigt där och vet hur det är där, men jag skulle inte vilja åka dit igen faktiskt, så tyvärr, får Gekås/Ullared en diss av mig..

Vad tycker ni? Har ni varit där? :)

Dagens ridpass!

Idag red ja ca. 40 min. Började skritta fram och sedan trava på banan, han var riktigt fin. Fokuserade på att han skulle gå framåt riktigt bra och inte korta upp han. Sen red ja ut, och en backe jag skulle trava upp för så drar han iväg i galopp och när jag försökte sakta ner bocka han. Men fick stop direkt efter backen var slut, de var nog bara överenergi. Men han var riktigt trevlig ! Skönt att få börja rida igång nu

Red även Demantur vilket gick bra! 

<3

Dagens ridpass

Idag så har jag och Marko tränat ordenlig! :D Vi red upp till grusvägarna och har galopperat mycket. Jag har jobbat honom mycket i galoppen också, jag har ökat och minskat mycket, som han börjar bli riktigt duktig på! :D Snart kan han galoppera på stället ;) hehe. Han har varit riktigt dukig faktiskt, ibland så har han dragigt upp huvudet men han har flytigt på fint i galoppen. Man märker också att han har fått mycket mera muskler! Förut när han kom kunde han inte göra en riktig galoppfattning från trav, nu fattar han ordentligt från skritt! :D Sen så red vi upp lite i skogen och hittdae en ny väg över kalhygget, och Marko gick på utan att snubbla överallt, hehe.
Men det är bara att jobba på med andra ord.. ;)
Sportis fick gå en promenad i ungerfär 30 min, gick lite i skogen och runt sättra vägen. Han gick på ordentligt i backarna :D


Dagens tips!

- Smutsiga ryktborstar blir som nya om man lägger dem i en hink med saltvatten en stund. Det får man om man blandar några teskedar salt i ljummet vatten. Sen skakar man ur vattnet ur borstarna och låt dem stå på något ställe där vattnet kan droppa ut, te.x ett diskställ.


Bilder igen!

Igår efter jag hade ridigt så tog mamma lite bilder på mej och Marko. Nu har jag inte orkat redigera något så dom ser lite gråa ut.. Men det är vel kul ändå? ;)

Dagens tips!


Jag tänkte börja med att slänga in tips ganska ofta, försöka slänga in något per dag. Det kommer bara vara lätta småtips och hoppas nu uppskattar det. Här kommer första tipset !

-När man ska ut och rida i lerig terräng så kan man stryka på ett tunt lager olja på hästens mage och ben innan man rider iväg. Leran fastnar inte lika lätt och då är det lättare att hålla hästen ren.
Dagens ridpass!

Dagens ridpass!
Idag så red jag på banan, barbacka. Så mysigt fast ja hatar all hår, jag fokuserade på att bara mjuka han som vanligt. Det gick bra , han är superduperfin verkligen. Han är riktigt pigg och framåt så det är kanonkul, och han blir inte lång. Han störde sig väldigt mycket på insekterna så ja fick ta några travsteg emellanåt, ska ändå få rida igång han imorron så tror inte det skadar. Han ville springa iväg vilket han inte fick ju utan ja skulle sakta av , ville bara få bort alla småsjur. Nöjd med ridpasset, han var jättefin verkligen!
usch va han var sårig förut, nu är det nästan helt läkt och det är jätteskönt! Juste jag gjorde en videoblogg men vågar inte lägga upp den ;)

Duktig ponny :D

Idag så red jag och Marko ut och konditions tränade! Började med att jogga igång honom i trav och sedan rulla på i galopp. Jag kan ju bara säga att han har varit hur duktig som heelst! Han har inte dragit ner huvudet en ändasta gång! Han börjar faktiskt göra riktiga framsteg som värkligen märks nu. Förut kunde han knappt göra en riktig galoppfattning, han bara rusade in i galopp, nu så kan han göra riktigt fina fattningar+han har fått mera muskel och orkar sammla sej i galoppen och gå i lungt tempo utan att bryta av. Bara att hoppas att det fortsätter såhär nu, för jag vet att han kan, han har kapaciteten bara han vill.
Sponken vilade idag. Men han gjorde ett väldigt misslyckat bus i hagen som jag tyckte var rätt så roligt, haha.
Han brukar ju kunna vara rätt så elak mot Marko ibland. Så idag när jag skulle släppa ut Sponken i hagen så stod Marko vid grinden och väntade och då vart Sponken supr och la öronen bakåt och skulle bita Marko i rumpan, men han glömde nåt.. Han hade munkorg, haha. Så han sprang efter Marko i full rulle fast besluten om att bita honom i rumpen, men Marko hade tur den här gången... Haha :D

Fiin heest :D


Årstiderna

Tänkte skriva lite + och - om årstiderna, villka som är mina favoriter o.s.v. :)
Höst
+ Lagom teperatur
+Alla vackra färger!
-Det börjar bli mörkt tidigare..
-Att det regnar mycket och blir mycket lera.

Vinter
+All härlig snö!
+JULEN!
-Underlaget blir hårt och det blir svårt att rida ordentligt
-Det blir mörkt tidigt..
Vår
+Skönt när underlaget blir bättre och man kan rida ordentligt ute igen!
+Man behöver inte ha lager på lager på lager o.s.v me kläder på sig.
+Det börjar ljusna på kvällarna.
-Att jag inte kommer på något dåligt..
Sommar
+Hästarna kan gå ute mer.
+sommarlov.
-Alla äckliga kryp!
-Värmen, som gör det jobbigt för både hästarna och en skälv.
bilderna är tagna från google.
Att skriva i ordning vilka årstider jag gillar bäst blir svårt.. Men den bästa är iaf vinern! Den bästa tiden på året! Jag bara älskar julen och allt som hör den till,allt fina jul pynt, pepparkako,lusse bullar, julaftons morgonen, ja ALLT! Och såklart att rida barbacka i snön och bara galoppera över en äng full med pudersnö! Det är nog bland det bästa som finns, hehe. :D
Men om man ser på det som är bäst för hästarna/ridningen så skulle det nog bli våren eller kanske början av hösten, eftersom att så är underlaget perfekt och inga jobbiga kryp :D

Vad tycker ni? Vilken årstid är bäst? :DGE MEJ VINTER! :D

21augusti

Idag så skrittade vi ut igen, har var mycket lugnare idag, men fortfarande på tårna, haha. Vi red iaf ungefär samma runda som igår. Tog ungefär 55 min :) Han har lyssnat bra idag, var bara på något ställe han inte skulle gå men han gav sej snabbt. Sen så klättrade vi lite idag också, och han har faktiskt blivigt mycket bättre på att lyfta på benen och se sej för nu! Han är ju fortfarnade lite klumpig, haha. Men han springer inte bara iväg nu utan ser sej för. :D
Sportis och jag gick promenad i 25 min, under tiden så sprang Marko omkring i hagen, haha. ;)


Jag är tillbaka!

Hej alla läsare!
Nu är jag på toppenhumör och det har vart skönt med en bloggpause, skulle ändå aldrig hunnit bloggat för ja har vart på ung 08 som var grymt. Nu till saken, jag tänkte nu komma igång med mina vanlig rutiner och ska börja blogga. Nu när skolan börjar så får jag mer rutin på allt, som på ett konstigt sätt känns skönt. Crannard mår superbra och är kanonfin nu, ska få börja rida igång ordentligt på tisdag! Längtar tills jag och han kommer igång och är på tävlingsbanan igen.
Han har dock mycket energi så han springer och sparkar bakut i hagen jämt. Idag så tror jag det blir ett pass på banan och sen ut, har inte riktigt bestämt. Nu hoppas jag att ja kommer få många ideer om bloggen och kämpa på.
Jag tänker även avslöja att vi troligen snart har en ny medlem i familjen.. ;)

haha inte så fin bild men men...

Dagens ridpass

Idag så skrittade jag ju somsagt bara på Marko. Han var sjukt pigg! Han har ju stått i 2 dagar så de e ju inte så konstigt ;) Först när jag skulle sitta upp ville han inte stå still, när jag väl kom upp försökte han dra iväg. Men när vi hade kommit en bit så lugnade han ner sej, och gick jätte fint :) Men sen när vi skulle över vägen på hem vägen började han hålla på igen. Föst när vi stog och vänta för en bil körde förbi så gjorde han världens bock språng och kastade sej framåt, som tur var kom ingen bil då!! Sen när vi kom över vägen så gick han och gnäggade hela vägen hem.. Vi v ar ute i ungefär 50 min. Sponken vilade :)

Sponken :)

 


Liten bildbomb!

Ni vet ju att jag sa att Marko var ensam i hegen häromdan? När han sprang runt där och gnäggade så passade jag på att ta lite bilder,haha. :D Så här får ni se några iaf :)

hahaToday

Idag så har ju Marko somsagt fått vila, men Sportis och jag har gått promenad i sisådär 30 minuter :) Finns inte så mycket mer att säga om det, haha.
Men jag tänkte att hag skulle passa på att berätta hur det ligger till med bloggen nu. Alexandra har ju en liten bloggpaus som ni vet, och min uppdatering har ju inte varit på topp den häller.. 
Men nuhar det blivigt rörigt eftersom att sista lov dagarna ville jag bara ta det extra lungt, haha. Sen så har det varigt rörigt nu när vi har börjat i skolan igen, och jag har varigt väldigt trött eftersom jag inte är van att gå upp så tidigt.. hehe. Men nu när jag börjar komma in i rutinerna så ska det bli bättre, jag lovar! Så nu ska jag försöka ta tag i bloggandet ordentligt så ska ni se att det blir super! ;)

En trött Markoolio


Strömavbrott

Igår var det ju inen bloggning tyvärr, eftersom att precis när jag hade tänkt att sätta mej och blogg så vart det strömavbrott.. Suck alltså..  Men jag kan berätta lite om gårdagen nu istället :)
Ingela kom ju somsagt och kollade på Marko igår, och det gick rikitgt bra! :D
Hon började med att känna igenom honom, sen så fick han stå ett tag med ett elektroniskt värme täcke. Efter det så kände hon igenom igen och "tryckte" på några muskler uppe på rumpan. Sen så fick han akupunktur, villket han tyckte var riktigt skönt! :D
Och det ända som Ingela kunde hitta på honom var att han var något stel i bak, men det känndes bara som träning verk, villket inte är konstigt så som han racade i hagen i förrgår ;) Men det var ju iaf väldigt kul att an var så fin i kroppen. :) Idag så skulle han vila sen så ska jag skritta i Lördag och Söndag sen rida som vanligt igen. :)


Snabbt inlägg

Idag så red jag och Marko ut. Tränade i intervaller, och han var grymt duktig i galoppen! Han gick gick upp med huvudet och höll balansen skälv istället för att dra ner det och försöka sticka, duktigt ;) Sen så när vi travade på hemvägen så började han halta! Enormt mycket, han satt inte ens ner ena bakbenet! Jag fick som vanligt panik och kastade mej av, och då såg jag att han höll upp benet. Då gick jag och kolla och som tur var så var det vara en sten som hade fasnat! TUR! Så jag tog bara bort den så var det ur värden :) Sen så gick jag en sväng med Sponken på 25 minuter pigg var han :)
Imorgon så börjar jag skolan tyvärr :( Så nu har jag lite grejor att fixa därför hinner jag inte blogga något mer idag..
Men det blir mer i morgon efter att Ingela (equiterapeuten) har varigt här :)


orkar inte !

Sorry men just nu orkar ja inte med allt, allt snurrar i mitt huvud. Tänker inte blogga heller då allt blir bara piss då. Så jag återkommer efter helgen tror jag, kanske tidigare kanske senare. Vi får se, ha det så bra så länge!


Tar in hästarna nu

Nu så har vi bytt hage till hästarna, till en med mycket mera mat. Så sponken får gå med sin munkorg igen, stackarn ^^. Sen så har vi stallat in hästarna också, så nu ska jag strax gå och ta in dom. :)
Dom kommer nu i början att få vara ute ända tills klockan 9, då får dom mat innan som sover, sen så kommer dom att gå ut vid ungefär 6.30-7. Jag tycker att det är super skönt att få börja komma in i rutinerna igen, jag har ju ändå haft hästarna inne i sommar så då har jag mockat och gjort mat, så det blir inte mera jobb förutom insläppen då. :)

När stallar ni in eller har ni redan gjort det? :)


16 augusti

Idag så red jag ner på banan och red lite där. Red lite barbacka också :) Han var väldigt stel, men det är inte så konstigt eftersom det var länge sen jag re igenom honom ordentligt nu. 
Sponken vila :) 

Mamma var med och skulle ta lite bilder men det gick ju inte så bra... hehe


Slarvigt inlägg!

Igår red jag ut i 20 minuter och det gick bra. Han gjorde inga dumheter menn han ville springa, vilket han inte får. Idag har han fått vila. Men idag när jag vakna ringer ronja och sa att hästarna var lösa, fan tänkte vi. Hhaha Crannard stog utanför och åt gräs. Och vet ni hur dom hade rymt ? pappa hade inte stängt efter sig! SLARV!!! haha. Det blir inge mer bloggning från min del för jag ska på ung 08 nu. Är lite stressad därför så konstigt inlägg!


Juste hans sår ser hur mycket bättre ut som helst, nästan helt läkt!


Ridpass, 15 augusti

Något jag glömde säga var att när jag red i lördags så när jag skrittade hem så gick Marko inte riktigt rent, men han såg inte halt ut. Så han fick stå i går. Men idag så skulle jag se hur det känndes och då gick han rent igen! Tur!
Men jag tror att han kan ha trampat lite snett på hemvägen i lördags eftersom han gick så fint innan, för det var bara sista biten som han gick orent tyckte jag så det var nog ingen fara som tur var!
Idag så red jag med hackamoret igen, och han var riktigt fin! Vi red bort till galoppvägarna. Tränade på att sitta ner i traven och göra övergångar från halt-trav och trav-halt, oh han var super duktig! Och sen så gjorde han även idag super fina galoppfattingar! :D
Sportis och jag var ute och gick i ca 20 minuter! :)
Igentligen så skulle vi ha åkt och hopptränat i morgon, men efterom han gick orent i lördags så hoppar vi det ändå för säkerhetens skull.. Så får vi se hur han går i veckan så att det inte är något som kommer tillbaka. För det känns ju bara onödigt att chansa.
Juste! På Torsdag så kommer min faster hit som är equiterapeut och ska känna igenom Marko, och se utifall hon skulle hitta något, det är ju alltid bra att känna igenom dom ordentligt! :)

Mina små prinsar! :)


Dagens ridpass (Lördags)

Det var ju meningen att hästarna skulle vila idag men eftersom vi kom hem tidigare än planerat så hann jag rida på kvällen iaf. Red med hackamore föf första gången på honom, och han värkade faktiskt trivas bra med det! :D Vi red ner och red lite dressyr på en åker. I vanliga fallså brukar han inte vara så bekväm när jag sitter i traven, men idag så gick det hur bra som helst! Han gick sammlat i traven och frustade flera gånger! :D Sen så gjorde han riktigt fina galoppfattningar vilket inte är hans starka sida. :) Sen så skrittade vi långa vägen hem på långa tyglar och han gick och frustade massor! :D 
Sportis och jag gick en kort promenad på 10 minuter ungefär, han var piiigg! :)


Uppdaterar mer sen!

Vart ju ingen uppdatering i går, för tyvärr han jag inte det eftersom jag tog en lång sov morgon och sen så var jag på diggiloo hela kvälln och när jag kome hem så gick jag och la mej dirrekt. Men nu så ska jag ut och rida+gå med Sportis, så skriver jag mer ikväll. :)


Reflexer!

Något jag tycker är viktigt när det börjar bli mörkt är att använda reflexer så man synns. Jag använder det på Crannard när jag rider ut, men även på snälla Demantur. För tänk om man skulle ramla av och hästen drar iväg, då tycker jag det är jätteviktigt att hästen synns ordentligt. Jag har även en vanlig reflexväst på mig.
Jag kan verkligen tipsa om det här täcket, verkligen bra. Hästen synns runt hela kroppen och det sitter väldigt bra. Mitt täcke som kommer från Horze använder jag väldigt ofta och rekomderar det starkt! Sen kan jag ibland sätta på han benreflexer när det är riktigt mörkt men har ändå jämt på det här täcket.
Täcket finns på Horze!
Vad använder ni för reflexer, eller brukar ni ha det?
och brukar använda vanlig reflexväst.

Dagens ridpass!

Idag så red jag en 30min på banan. Han var riktigt fin från början så det var bra att jag mjukna upp han ordentligt igår. Men jag jobbade på att han skulle frammåt också hela tiden vilket gick kanon. Nöjd med sötnosen!

Gårdagen

Hej blev så stressigt med allt igår och när jag äntligen skulle sätta mig och blogga så blev jag tvungen att gå till min kusin...
Men igår när dom pröva Diamantur och red ut fick Crannard damp som vanligt i hagen, fast den här gången 100 gånger värre. Han sprang och sparka bakut och ladda mot att hoppa och i sista sekund vek av. Men jag blir lite nervös när han gör så för han har ju förut försökt att hoppa och dragit med sig allt efter sig. Så jag satt på han grimman och han drar runt mig kasstar sig och sparkar bakut. Jag släppte inte och tillslut stanna han, satt då på träns och gick lite med han. Det är så mycket lättare att kontrollera han då när han är på sånt humör.
Han är riktigt överpigg nu och är rastlös hela tiden, men det är bara bra tycker jag så han tycker det är skitkul att bli riden.
Ridpasset på banan!
Efter det så skritta jag han på banan. Det börja med att han var lite konstig och seg i munnen men så jag ville bara finslipa på det och ha en bra form. Försökte även mjukna han i båda varven. I slutet gick han skitbra, var lite stelare i ena varvet men kunde inte göra mer den dagen. Han blev dock lite trött och gick inte riktigt frammåt. Men annars superfin!

Det är en dröm att rida han även om jag bara skrittar!

Helskodda/oskodda byxor

Förut när jag var mindre så red jag alltid med oskodda byxor och trivdes bra med det, tänkte inte direkt på det. Men sen så prövade jag att köpa ett par helsodda byxor, ett par lila kommer jag ihåg. :D haha. Och då kände jag att man jag satt mycket bättre i dom, jag gled inte runt lika mycket i sadeln. Och nu några år senare så har jag bara Helskodda byxor, jag tycker att det är obehagligt att rida i oskodda byxor. haha.
Vad tycker ni helsodda eller oskodda byxor? :D
Båda två kommer från Mountain Horse

En kul grej bara

En grej som jag har tänk på är att alltid när jag leder en häst, eller t.o.m när jag går med hunden så håller jag grimmskaftet/kopplet som jag håller i tyglarna när jag rider. Alltså att jag har det mellan lill fingret och ringfingret. ^^
Såhär:

Gör ni också det, eller är det bara jag? :D haha


Köpte igår!

Här har jag fotat lite snabbt vad vi köpte hoss en vi kände, vi har även köpt ett till flugtäcke men det är på hästen så det kunde jag inte fota!Den här boken valde jag just för att jag älskar frihetsdressyr och har lite lust att börja träna Crannard i det. 20kr

Den här boken har jag hört ska vara bra ! 20kr

Kul med övningar som kan hjälpa mig och Crannard! 20kr

Tycker det är spännande att läsa om Horsemanship och jag vill komma närmare Crannard! 20kr

Alltid bra i förebyggande syfte! 20kr

Roliga tips, och kanske lägger in lite tips i bloggen ifrån den här boken! 20kr

Fleecetäcke med hals - 100kr

Flughuva - 20kr

Flughuva
- 20kr


Vintertäcke, jättetjockt och bra!  - 20krRidning Demantur

Direkt efter red jag Demantur. Det är ju nämligen såhär att han ska säljas och vi har för någon dag sen lagt in en annons på hastnet. Så det är en som ska provrida imorgon och då ville jag känna på han bara :)
Red på banan, och shit va duktig han var. Arbetsvillig som bara den och och pigg. Mamma kom ner så hon hjälpte mig och det gick verkligen kanonbra! Skritten är jättebra, traven är bra dock har han inte hittat formen helt där än men han mjuknar ordentligt emellanåt. Så ett tag gick han i stadig form och jobba på = mycket beröm till han! Tölten gick jättebra, och galoppen mjukna han jättebra i. KUL!
Men gud va han är tjock nu :o

bild från när han inte hade tappat färdigt all vinterpäls, mycket finare nu!


Ridpasset Crannard!

Idag så skritta jag först Crannard lite på banan och försökte mjuka upp han lite iaf. Sen red jag ut, och han brukar ju alltid hålla på vända och dra osv. Så vid ett ställe skulle han hem, då vände jag han och la på spöt en gång. Då blev han sur och bocka iväg (inte bra då han egentligen bara får skritta) men fick stop på han snabbt. Sen så gick hela vägen bra och jag tror de var bra att ja sa till han. Sen stannar jag hoss Matilda och snacka och då drar han ner och ska hem då vänder jag han och driver, och han gör värsta luftsprången och det var nära att jag flög av. Hoppade av för att han inte skulle bli så otålig och sen hoppa jag upp. Kom inte långt innan han drar iväg med sina språng, haha. Tur så fick jag stop på han så hoppade jag av och gick med han. Sen sista biten tänkte jag hoppa upp men direkt tänkte han busa med mig så jag hoppa av och gick hem.

Jag hoppa av just för att han inte ska springa så mycket, och då kan jag gå med han. Han är helt enkelt sjukt överpigg men det kan man ju förstå efter lite mer än 1månad vila. Han är full av bus, i hagen också, så sjukt rastlös. Sen dom som tror att han gör så för han har ont, det kan jag lova att han inte har. För just nu känner jag skillnaden och nu är han bara full av energi. Min sötis!

längtar tills vi är igång, och vi kan tävla! Då jävlar ska vi visa vad vi går för!


Visste du att...?

Här kommer 8 "funny factys" om Sportis och Mako :D

Sportis:
♥Han har gått Msv hoppning och dressyr innan han vart sjuk.
♥Han är renlig i boxen, lägger alla sina högar längst bak i boxen, villket är väldigt praktiskt när man ska mocka ;)
♥Jag fick honom när jag var 12 år gammal.
♥Han har väldigt fin och glansig päls, därför får jag ofta frågor om hur mycket pälsglans jag andvänder, fast jag aldrig andvänder det i pälsen, bara i svansen.
♥Jag har aldrig riktigt rammlat av honom, bara två gånger som jag har landat på fötterna :D
♥Han bestämmer alltid i hagen, i förra stallet kallades han "huggormen"
♥Han älskar att pussas, när man står och borstar brukar han böja ner huvudet och puffa på mig tills jag pussar honom, han kan även pussas på komando.
♥Han älskar att åka transport!
Markolio:
♥Hans morfar heter/hette Satan
♥Han är väldigt "grisig" av sej, tex så är det betfor över hela väggen där hans krubba sitter.
♥Han älskar banan!
♥Innan han kom till oss hade han bara varigt i Sverige i ungefär 2 veckor.
♥Han är väldigt klumpig.
♥Han vart mycket körd i Tyskland.
♥Han kan vara väldigt envis.
♥Han gillar inte att vara ensam i stallet/hagen.

Jobbigt!

Här om dan/inatt så regnade det väldigt mycket! Och i hagen där hästarna går nu så finns det berg(som hästarna värkar älska att gå på..) Haha. Iaf så på ett ställe så brukar det sammlas väldigt mycket vatten när det regnar. Och därför så är det alltid fuktigt där och lerigt! Så regnvattnet som sammlas där blir väldigt smutsigt! När det är så mycket vatten som det var nu så går hästarna och dricker det, villket inte är bra! Så när det blir så, så får man kasta bort allt vatten med en hink, och det är suuupper jobbigt kan jag säga! haha. Kolla va duktig jag var igår, tog bort allt det hära vattnet, helt skälv.. ;)

FÖRE:
EFTER:

See u later! :D

Som sagt så åker ju jag till Ullared i morgon och är där över natten, kommer alltså hem på Lördag. Så då kommer ponnysarna att få vila Fre-Lör. Dom kommer även att gå ute hela den tiden eftersom vi inte kan ta in dom då men eftersom min brorsa faktiskt är snäll ibland så ska han ge dom hö och fylla vatten när vi är borta. :)
Undertiden när vi är där så kommer jag inte att kunna blogga något, men eftersom jag är så snäll så har jag gjort några tidsinställda inlägg som kommer upp, så håll utkick efter dom ;)
Ni får ha det så bra under tiden iaf! Så ses vi när jag kommer hem igen! :D


lalalalalal bra rubrik ja vet!

Hej !
Idag har jag ridit, det gick kanon bra. Har även köpt lite hästsaker, men berättar mer imorron!¨Dagens ridpass+promenad

Idag så red jag och Marko somsagt ut och galopperade. Värmde upp lite i skogen, klättrade lite och gick på lite små stigar över stenar och rötter. Sen så red vi över åker och upp till grusvägarna. På vägen håll han på och muppade sig lite, bla att han inte skulle gå på vissa ställen men han gav sej när jag petade till honom på rumpan! Sen så började vi trava lite, och sen galopperade vi en bit, Han var ganska så stark, men jag försökte att driva på honom och hålla upp huvudet. Sen på vägen hem så satt jag ner lite i traven och det gick faktidkt bra! :D Han är väldigt skumpig i traven.. Haha :) 
Sportis och jag var ute och gick i 20 minuter, han var pigg :)


Rider ikväll!

Jag skrittar Crannard ikväll lite senare, tror det bara blir några varv på banan. Sen så kommer jag troligen rida Demantur ut.
Om ca: 1h och 30 ska jag åka till en som mamma känner som säljer ut allting(hästsaker, hon har slutat med hästar) och se fall det finns något. Hon ska också ha loppis på Lördag så åk och kolla!
PUSS OCH HEJ TACK FÖR MIG! ;)

Har även tvättat transporten hela dagen, så nu är den skitfin! Den ska nämligen säljas, någon som vill köpa kanske? ;)Ut och rida!

Nu ska jag gå ut och rida Marko, tror vi ska ut och galoppera :) Sen så ska jag gå med Sportis idag igen. Eftersom i morgon ska vi åka till Ullared och sover där en natt, och jag vill inte att han ska stå 3 dagar.
Men det ska bli kul att åka dit eftersom jag har aldrig varit där förut. Och man har ju hört mycket positivt om det. Sen så ska dom ju tydligen ha sveriges bredaste hästsortiment! :D Så vi får hoppas att det finns något kul iaf, det ska iaf bli kul att åka dit för när man har sett på serien på tv så värkar det väääldigt stort! :)


ÅHHHHHHH

Vet ni vad jag gjorde idag? troligen inte.

JAG RED CRANNARD!
Skrittade ut med min syrra (hon på Demantur) för såren hade blivit bättre, var ute i 50min och skritta mest med långa tyglar. Han var pigg och glad men jag hade kontroll hela tiden på han. Och när jag bara korta tyglarna och hållde om så gick han i rätt stadig form. Kul att rida han igen som en prins. <3

Gummistövlar!

Snart så är ju sommaren slut, och det blir regnigt och lerigt ute i hagarna. Då behöver man gummistövlar! :D
Domhär från Hv Polo tycker jag är grymt snygga! :)
Fast jag tycker det är mer praktiskt med stövlar som har höga skaft, om det är mycket lera+vattenpölar.
Då är domhära från tretorn snygga :D
Fast jag tycker helt klart att stövlarna från Hv polo är snyggare :D
Vad föredrar ni höga/låga skaft? :)

åskat och blixtrat!

Hej hej!
Har inte bloggat idag pga att det har varit oväder så vi drog ut internet osv. Jag ska nog rida sent ikväll på Demantur och gosa med Crannard och smörja in han osv.
Som ni nog förstår så har mina mål ändrats lite, iallafall på tävlingsfronten. Just nu ska vi bara se till att han var en lugn igångsättning och att han mår bra. Sen ska vi självklart ut på tävlingsbanan när han  är igång.
Har inte så mycket mer att säga nu, eller vet ni att jag har laddat ner ett nytt photoshop så jag sitter och redigerar nu !

Åska

Idag så kan jag bara säga att jag hade världens tur! :) 
Red ut och klättrade idag också, mamma gick med och letade svamp men våran hund Cooper :D Så vi har bara skrittat idag. Vi red först runt skön och Marko skötte sej hel ok, bara det att han tror att han är okrossbar så han trampar på över stenar,berg och stockar och allt möjligt. :P Sen så har vi gick vi grusvägarna hem. :) Sen när vi är kanske 5 minuter från stallet så ser vi en blixt och så börjar det åska lite gran, så vi skyndade oss hem. Sen när jag precis har kommit in i stallet och stängt dörren så börjar det regna, blixtra och åska en massa! Tur där ;)
Så Sportis fick vänta med mortionen, mamma går med honom ikväll istället. :D
Uppdatering: Mamma gick promenad med Sportis i ungefär 30 minuter. Han var pigg! :)


Dagens ridpass på Demantur

Idag så gick jag ingen promenad med Crannard, men jag red Demantur. Gick kanonbra faktiskt och han var riktigt pigg mjuk och hade klockrena gångarter. Bland den bästa gången jag har ridit han.

Sen tog jag hand om Crannard och han hade fått nytt sår, där han har varit svullen. Så jag fick smörja in han , stackare. Så vi får se när jag börjar rida, hoppas att de blir bra snart.

Ridpass i skogen

Idag så red jag och Marko ut. Idag så var han piggare än igår. :) VI red först och travade och galopperade på sandvägarna och igenom skogen och tillbaka på andra sandvägen. Han var riktigt pigg i galoppen! :D Han vart lite stark och försöker dra ner huvudet, men om jag håller upp huvudet så kan han inte sticka iaf. Sen så red vi upp i skogen och klättrade, som klumpedunsen behöver träna på :D
Sponkisen fick vila idag! :) I always love you!


Ridhus/ute

Jag har suttit och läst i en tidning som bara handlar om hoppning. Där står det mycket om att många hästar tycker det är läskigt att vara i ridhus och hur man ska träna det. Trivs era hästar i ridhus?
Jag själv gillar ridhus mycket mer men jag vet inte riktigt vad Crannard tycker. Han är väldigt rädd för många läktare, men det tror jag att han vänjer sig med snart. Men jag gillar ridhus mest för att det spelar inte roll vilket väder, och det är skönt. Jag hatar att hoppa ute när det är soligt,då blir Crannard seg och har ingen bra hoppteknik.

Men vad gillar ni bäst, ridhus eller utebana? Är era hästar rädda för läktare, eller överhuvetaget att vara i ridhus?
Bilder tagna från google!

Bloggtips!

Jag tänkte bara tipsa om en jättegullig tjej som har börjat blogga igen, grym på att fota. Tycker ni ska gå in på den och kommentera så hon fortsätter!

http://starfokus.blogg.se/ http://starfokus.blogg.se/ http://starfokus.blogg.se/ http://starfokus.blogg.se/

Ingen ridning :/

Igår så gick jag ju även promenad med Crannard, gick i 40min. Jag tog träns som var skönt för att ha lite mer kontroll över hans överenergi. Ibland när jag skulle trava några steg så sakta han ner flög rakt upp och sparka, så jag fick vara bestämd. Men travade inte mycket för han ska ju inte göra det men ville ju bara ta några steg för han var så glad. Han springer ju ändå jämt i hagen och galopperar runt. Men efter en stund lyssna han kanon bra och jag hade kontakt med han hela tiden.
Sen hade han väldigt jobbigt för hela han är äten av insekter och jag kan lova att ja inte har varit med om någon känsligare häst. Hela han är biten överallt, men ändå har vi flugtäcke och flughuva. Så han koncetrerar sig ibland på det och sparkar och har skitjobbigt. Så jag håller på och smörjer in han hela tiden, knappt får jag det för han tycker det är så jobbigt.
Så tyvärr blir det nog ingen skritta nu för han kommer bara koncentrera sig på sina sår och så, så jag ska försöka få ordning på det. Han får även nu gå in när han vill så blir det nog bättre, och pappa ska köpa massa salvor. Så får jag vänta kanske två dagar så borde det blivit bättre. Skittråkigt verkligen för jag har sett fram emot det, men vill inte att han ska gå och ha jobbigt. Men det blir nog promenad med han iallafall!
andra sidan är värst! och ni ska se vid snoppen, usch ...

Varning bildbomb!

Ja där var bilderna från i Söndags. Somsagt va de inte så lätt att fota då han kassta sig och höll på. Men några bilder blev jag nöjd med lite synd att ja inte hade träns så det skulle blivit snyggare, men ja tog ju hans skitiga grimma. Sen så har han sår och är svullen som ni ser på några bilder, men aja det är bildet iallafall ;) Sen så orkade ja inte välja bilder så la in nästan allihopa! Va gulliga att kommentera :)
såg att alla bilder ser likadana ut typ :/

Vart hände med respekten?

FYFAN! Jag mår illa när jag ser det hära, fattar dom inte att detta är djurplågeri?! När fan ska folk lära sig att djur inte är leksaker, att dom är levande varelser, att respektera dom? Jag kan bara inte fatta att någon kan sitta och kolla på det hära och skratta och tycka det är kul, allra minst att man kan utsätta djuren för det..Hoppas det gjorde riktigt jävla ont när hon rammlade av.

ridpass+promenad

Idag så tänkte jag hoppa lite med Marko så vi red ner till banan, men han var riktigt seg och ville inte jobba utan försökte hela tiden komma undan och tog ingte hjälperna. Men jag provade att hoppa några skutt med honom och då vart han genast lite piggare, men vi tog bara några i varje varv. Jag tänkte att han kanske kunde vara kissnödig eftersom han ofta är det men inte vill kissa ute när man rider. x) Iaf så dirrekt när vi kom innanför stalldörren så ställde han sig på gången och kissade! :D Haha, så antagligen var det därför eller så kan det vara för att dom har gått ute mycket nu dom senaste dagarna så han kan vara trött däför. Vi får sei morgon, om han värkar pigg annars får han ta det lungt ett tag, men han hade ingen feber iaf. Men jag tror somsagt att det va för han var kissnödig.. xD
Sportis och jag tog en promenix ute i skogen. Super skönt väder var det! Lite kyligt ich blåste så inga kryp! :D Vi gick i skogen pch klättrade lite och sen åkern hem. :) Sen så såg vi en Jääätte stor grävling också som sprang över vägen mitt framför oss! Jag tyckte den var läskig, men tuffingen Sportis hetsar inte upp sej i onödan ;) hehe

 


snart stallet

Hej hej!
Jag har haft strömavbrott därför det inte ha kommit bilder som jag skulle lägga in. Men jag får försöka fixa med det idag, kanske tar nya? :P
Igår så skulle ja gå ut med Crannard med det började ösregna och han var skitstressad. Så jag vände efter bara några meter. Imorgon får jag äntligen börja skritta, ska bli riktigt skönt faktiskt. Har inte suttit på han på en månad och en vecka :O. Och bilden min syrra la in igår är verkligen oserriös och ja ska nog ta bort inlägget. Ska snart dra mig till hästarna, Crannard ska jag gå en promenad med och kanske rider Diamantur beror på om mamma rider. Ska även fixa banan så den blir jämn och fin, så det får bli bloggande ikväll eller natt ;)

Att bara sitta på din rygg är en härlig känsla och jag saknar det så otroligt mycket, men imorgon då så får jag de igen!mohahahah

HAHA nu kommer min syrra bli glad på mig!
/ Amanda

Bilder kommer ikväll

Jag vakna nyss så därav bloggningen! Bilder kommer idag, jag lovar!
Ha det så bra sålänge!
Shopping..

Precis innan jag vart översprungen så hade vi vart till hööks och horze och dan före på hästshoppen. :) Jag orkade inte ta någon bättre bild så det får bli en halv dålig, men bättre än inget iaf :D haha..

Fodertavlor- Granngården
Mössa,grimmor,hjälmhängare,t-shirt,magic bruchHööks
Helskodda byxor,Carat- Hästshoppen
Headliner och reflexboots- Horze (dock var bootsen för små :( )
Hästgodis- Stockholms ridsport

Gröna lund!

Idag så ska jag åka till grönan med mina kusiner. :) Så båda hästarna får vila idag, men dom tycker nog det är skönt att bara stå i hagen och slappa.. ;) hehe..

Fösta bilden någonsin tagen på Eibegs Sportsman och Markoolio ihop, tiden går snabbt!


Promenad med Crannard

Jag lovade att lägga in lite mer info på kvällen men allt blev så stressat. Jag gick en promenad med Crannard på två timmar och höll på med han i ca. 40min. Jag har ju sätt att han är svullen precis över mulen men nu när jag tog bort huvan så hade han små köttsår under ögat. Så jag fick ta bort där det var skorpor och tvätta rent och smörja. Smörjde lite överallt där insekter hade ätit. Men det är väll så det är på sommaren, antar jag :( .

När jag gick promenaden så var han hel knäpp, han sprang brevid mig och hade inte mycket respekt. Normalt sätt tränar jag han varje dag men det har inte blivit så. Jag fotat även men det var int lätt när han sprang hela tiden och var rädd för allt, sen så hade han sår i aniktet och jag hade smörjt han.  Men han hade kul och var jätteglad och det är det viktigaste. Jag red inte Diamantur för jag skulle grilla med massa kompisar.

Det kommer bilder på dan, men ni kan få ett smakprov. Somsagt va det inte lätt att fota, men hoppas ni blir glada ändå!¨

Men en sak är säker, idag (söndag) går jag med träns!

Smakprov!

lite konstigt inlägg men är trött

En vecka senare...

Nu är jag tillbaka igen! Jag har inte uppdaterat något dels för att jag inte fick sitta vid datorn när jag hade hjärnskakning och så har jag inte velat uppdaterat halvdant bara korta inlägg, för då blir bloggen bara tråkig och tappar läsare. Men nu så är jag påg igen! :D Idag så red jag iaf för första gången på en vecka! Red ner till banan och red igenom honom lite, han var lite stel men han var duktig :) Under veckan så har mamma rifigt Marko och gått med Sportis så att dom har hålligt igång även fast jag inte kunde vara där. Idag så gick jag promedad med Sponken i ungefär 25 minuter. :)


Nu till hästarna!

Hej ni!
Bloggen går skit just nu, men jag har inte haft sån lust. Det kommer bli bättre det vet jag, och speciellt när jag får sitta på min prins igen. Sen kan ja blogga men vill inte skriva bara meningslösa inlägg så då hoppar jag över att blogga istället. Men jag ska dra mig ner till hästarna nu så bloggar mer ikväll med kanske lite bilder om kameran är laddad ;) Crannard ska jag borsta igenom ordentligt och klippa lite osv, sen gå en liten promenad tror jag. Sen kanske jag kommer rida Diamantur åt mamma som är ute med båten, isf blir det mest att mjukna upp han ordentligt och att han ska lyssna framåt!

Så ser min dag ut!


vet att de är en hästblogg men har inga bilder på mig och Crannard på Amandas dator!


sorryy

Tror ja ska sova nu, fall ja orkar. Så jag kommer sova idag så det blir typ inte någon uppdatering :/


hjälp mig!

Skulle ni kunna hjälpa mig att komma på vad jag ska köpa för färg på outfiten till Crannard, va tycker ni han skulle passa bäst i?

Jag älskar grön, men tror inte han kommer passa i det. Va tror ni?
Ge förslag!

Rätt tränare är viktigt!

Något ja tycker är väldigt viktigt i ridningen är att ha en bra tränare som man trivs med.
 Jag tränar för Lollo för jag och Crannard utvecklas så mycket på bara en lektion och båda jag och Crannard trivs med henne. Det är jättekul att vu får den hjälpen.

Hoppning så har det förut alltid vart Bea och ska nog fortsätta med henne om jag inte hittar någon annan. Bea tycker jag är jättebra för man lär sig mycket samtidigt man har superkul och Crannard tycker det är kul.
Men inget är helt säkert, men Lollo kommer jag ha kvar så länge jag kan!

Har ni någon bra tränare som ni litar på, vem tränar ni för? Är ni nöjda med eran tränare?

(vet att det är en hästblogg men har ingen annan bild, så nu får ni se hur ja ser ut utan hjälm också)

bloggtorka

Just nu är jag inne i en period som jag inte riktigt har lust till någonting, och mycket bloggen. Min ponny rids inte för tillfället men kommer att få börja skritta om en vecka, bara det gör att jag tappar intresset för att blogga om hästsaker. Det är ju inte så kul att läsa inlägg såhär : hej idag borsta jag min häst sen gosa jag med han.
Nej det är inte så jävla roligt, sen så läser jag ju massor av bloggar och jag hatar ibland hur patetiskt det är. Hur elaka vissa är mot varanndra, hur pikar skickas hur som helst . Man mår illa av den här världen helt ärligt, hur datorvärlden kan trycka ner folk så mycket. Alla behöver inte älska alla men att skriva ut namn och skriva ett långt inlägg om hur dåligt personen är osv för några tusen läsare är jävligt lågt!
Men igår var jag hoss mormor därav inte ett ända inlägg, men det kommer bli bättre. Men det är svårt att skriva om massor om man inte får tips om VAD man ska skriva om. Speciellt nu, men jag kommer att bättre mig snart det kan jag lova!

HOPPAS!

http://dressyrmupparna.se/tavling-vinn-en-ridbage/9035#respond

HITTAT MIN SYSTEMKAMERA!

Hej hej!
Sorry att det har gått ut över er men så var läget. Vi var nästan säkra att min kamera var snodd när vi hade fest men det var den inte, vi hitta den ute. Jag har vart grinig och har inte orkat blogga därför. Men nu är den hittad!
Funderar på att ta lite bilder idag, hm va tycker ni?

bild från roslagscupen

RSS 2.0