Galopp

Tänkte berätta om dagens ridpass på Markoolio nu. :) Vi red ut bort till galoppvägen, där har vi tränat galoppfattningar, och ökad,minskad galopp. I början gick det helt okej, men efter ett tag så började han fjanta sig! Han håller på att dra ner huvudet och tar tag i bettet och bara stretar emot! Höll på att försöka få upp huvudet på honom, men han är nästintill omöjlig ibland! Ibland undrar jag vad jag håller på med? Haha ;) Men i slutet vart han iaf lite lydigare, så då skrittade vi hem igen. :) sportis fick vila. :D

Juste idag ko mitt paket från Hööks :D Kan ladda upp bilder på grejorna sen, när blogg.se lär sej hur man laddar upp bilder igen..

                                                                                                   

Bästa hästbloggen!

Bästa hästbloggen tycker jag är teamSL, jag tycker det är sjukt kul när Sofia håller på med Dressyr och Linn hoppning. Båda har kämpat hur mycket som helst för att komma dit dom är idag, otroligt bra också att dom båda peppar hela tiden sina bloggläsare att fortsätta kämpa. Dom är är jätteduktiga på hästryggen och har en bra hästsyn och jag gillar deras inlägg. För mig är det den bästa hästbloggen! Vilken tycker ni? alla har olika åsikter om hästbloggar och skriv gärna vilken ni gillar MEST !
tränset har kommit!

Hej hej !
Soligt väder ute, skönt. Men de är lite jobbigt med alla insekter för hästarna, men men tur så har dom skydd i hagen. Nu har precis pappa kommit hem med mitt träns, kul. Det blir nog bra fall de inte blir för stort, såg faktiskt väldigt stort ut. Men vi får hålla tummarna ;)
Ikväll rider jag och mamma ut och har mys med hästarna, kanske kan fota han lite med tränset på.  

Uteritt med ponnysarna!

Ïdag så har jag Sportis och Marko skrittat ut! I ungefär 50 minuter. Jag red barbacka på Marko och så tog jag Sportis i släp. Dom har faktiskt skött sig jätte bra! Bara det att ibland ville Marko gå snabbt och Sportis stanna och äta. ;)


Mina små knubbisar :love:
Frästen så var nys jälmen jätte skön! :)

                                                                                                   


Ny hjälm, wihooo

Idag så åkte jag och mamma till Anderssons häst och hund, och köpte ny hjälm! :D En Charles Owen Ary8 Leather look! Super skön och skit snygg hjälm! En svart med guld i mitten vart det! ;)


Fram:


Bak:


Vad tycker ni HISS/diss? :D

                                                                                                   


My One!

Tänkte bara tipsa er om att My One kommer ha massor av rea, och det börjar imorgon!
30-50% på kända märkesvaror och det kommer nya reavaror varje vecka! De vill ni nog inte missa!
Som vanligt dampar blogg.se och de går inte att lägga in bild, så ni får en länk istället!
http://www.myone.se/

Va tycker ni om sånna här inlägg med tips om rea och saker? ;)


ute med båten

Ute med båten just nu så har inte kunnat bloggat, tror ni förstår. Bra väder och solen har varit framme hela dagen, tror ändå ingen sitter inne och kollar på bloggar. :) Fall det är någon så kan ni ju skriva en kommentar så kan ja börja göra lite tidsinställda eller nått?
Kommer troligen rida ut när ja kommer  :DExklusiv Horse Wear

Sammets schabrak har vart med i många år nu. Men nu har det kommit en ny sammets produkt på marknaden nämligen sammets täcken!
Finns att köpa hoss http://www.exklusiv.se för 795:- resp. 1595:-


Vad tycker ni HISS/DISS? :D

                                                                                                   


Hoppning idag

Oj oj, statistiken är inte på topp.
Men idag hoppade jag ju som ni såg att Maja skrev, första gången ja är på lovisedal faktiskt! Det gick inge bra alls faktiskt, han var trött och var konstig i munnen. Vägrade att arbeta och lyssna så han fick gå som han gick hade inte ork till att bråka. Solen sken och jag var helt slut men jätte huvudvärk, men jag upptäckte sen att ja hade feber. Hoppade iallafall lite och jag hade inget att säga till om, när han blir trött så kan inte jag hjälpa han innan hindrerna. Ibland kom vi jättestort vilket ja inte alls var beredd på så jag hängde inte med och det kändes piss. Han vägra några gånger men jag var aldrig riktigt fokuserad och va inte taggad, smittar av sig. Men sen hoppade vi lite mer omhoppningsvänger vilket jag inte tog alla, då blev han piggare och jag lät han rulla på bara.

Men en dålig vana jag har gjort det är att sitta för tungt i sadeln, för att förut då va de tvärtom och då sa alla att ja skulle sätta mig ner. Nu har det blivit för mycket och det ska jag tänka på mest nu framöver. När jag ska tävla på Lördag så ska det bli varmt så jag kommer inte kräva nått och istället låta han rulla på och stå lite lätt. Han kan hoppa när han kommer fel det har han bevisat, och det är inga höjder så det är nog bäst så.

Ska även snart åka ut med båten i 2veckor och då får han vila, skönt att komma bort från allt men kommer sakna hästen. Men samtidigt skönt att slippa tänka på allt annat runt hästvärlden. Den här veckan till tävlingen blir bara att rida ut och ha kul , så han taggar till tills lördag. Har inga krav och kommer bara ta det som en träning med tanke på att allt i hoppningen inte funkar nu. Men efter vi har vart med båten rider jag igång han och kommer börja hoppträna och få hjälp. Det behövs verkigen nu för jag behöver tips, så ska komma igång lite igen sen. ( ska försöka sätta lite tidsinställda när jag kommer vara borta)Lovisedal

Idag så har jag och Alexandra varit på klubbens stora utebana och hoppat! Det var väldigt varm! Rynt 25 grader! Redan när vi kom fram så var Marko svettig efter att ha stått i transporten.. När vi red så var han från början lite seg. Vi värmde upp och hoppade några små hinder. Sen började han fatta fel galopp, som han brukar göra när han blir trött. Sen skulle vi hoppa en oxer med en liten grind över och då vart det tvärstopp! Jag la en volt  och kom på hindret igen men tvärstopp igen! Jag red flera gånger men han ville bara inte men när han till slut hoppade så tog jag ett anat hinder, som han hopppade på direkten! Sen travade jag av och sen skrittade en stund sen så nöjde jag mej. Men jag tror att han höll på såhär bara för att han vart så trött utav värmen eftersom han vart så svettig redan i transporten och sen ut i värmen och hoppa oxå! Snart så ska vi börja hopp träna honom för tränare, så får vi se då. För det värkar inte vara något fel på honom iaf eftersom han att han annars är pigg+ att han fortfarande håller på att testa mig, så man vet ju inte  ;)
Sportis fick vila idag. :) 

 Som vanligt är det fel på blogg.se så jag kan inte ladda upp några bilder! :@

                                                                                                   

Sverige VS England

                      VS                  Alla vet ju hur mycket utrustning det finns med flaggor på eller hur? Nu har jag sammlat ihop lite olika grejer med Engelsk och Svensk flagga på. Jag tycker att det är super snyggt med flaggor på utrustningen! :D 
Om jag skulle välja en flagga så skulle nog de bli Engelska faktiskt. Men det kan bero på att jag är kär i John Whitakers produkter! :D haha

Vad tycker ni? Villken flagga är snyggast? :)

ENGLAND 


 

SVERIGE


                                                      

                                                                                                   

 


Onödig fakta, men bevisar vilket speciellt djur hästar är!

Lite rolig och onödig fakta om hästar som jag hitta, tog bara det som är lite roligt och intressant! ;)

*En av dom första hästraserna hette Hyracotherium. Den var liten som en räv och hade tår istället för hovar. Den är ursprunget till dagens hästar.

* Genomsnittsåldern för en häst är 20 - 25år, dock finns det hästar som blivit 30år.

* Världens, nu kända, äldsta häst blev hela 62år gammal, den kallades "Old Billy".

* När det gäller ponny så blev den äldsta 54år.

* Den äldsta häst som fölat var 42 år.

* Världens minsta ponny, "Little Pumpkin", blev endast 35.5cm hög.

* Världens största häst var en shire som hette Sampson, han blev ungefär 220cm hög.

* När man talar med en häst så reagerar den mer på tonfall än på ord.

* Världens längsta svans på en häst är 6,6m lång och Världens längsta man var 5,4m lång

* I gamla svartvita filmer när dom sköt en häst så var detta inte trickfilmat utan dom sköt verkligen hästen. (FAN VA HEMSKT)

* Det finns en skillnad mellan mula och mulåsna. Mulåsnan har en häst som pappa och en åsna som mamma medan mulan har det tvärt om.

*Hästar gör åt med mer energi när dom ligger ner än när dom står upp.

* På statyer med hästar kan man se vad som hänt ryttaren. Om den har båda frambenen i luften dog ryttaren i krig, har den ett ben uppe dog ryttaren på grund av skador han fått i krig och om båda frambenen är i marken dog ryttaren av naturliga orsaker.

* Hästar kan inte andas genom munnen, därför ser man aldrig en häst flåsa som en hund

* Hästar har ganska bra minne, om du länge varit med en häst så kommer den ihåg dig hur länge som helst. Detta gäller dock inte om du varit med hästen under en kort period.

Allt hittade jag på en hästsida med massa fakta, tror att allt är sant men kan inte lova!longering!

Longera är ett ämne jag hade tänkt att ta upp.

Det är många åsikter angående att man longerar, många tycker de är dåligt och några bra. Nu tänkte jag bara skriva min syn på det hela.

Jag tycker man kan longera så mycket som är nödvändigt men inget att ta till vana. Många tycker att man ska tömköra istället vilket är bättre, men vissa hästar är inte lätta att tömköra. Det är ju bra att träna att hästen lyssnar på kommandon och det kan man göra genom att longera. Det kanske inte är bra att börja tömköra en häst som är te.x bakskygg själv och man är själv nybörjare. Jag tycker att man inte ska vara rädd för att longera ibland men inté använda det för mycket, och fall man kan så är det bättre att tömköra. Sen ett tips är att inte longera länge för då sliter de mycket, ta istället korta pass.

Varför longerar jag då?
*Jag använder det mest när han är totalt oridbar och jag känner att jag tappar kontrollen och vill inte att han ska "vinna" över mig. Då hoppar jag av istället och longerar några varv tills han är avspänd och lyssnar. Sen så hoppar jag upp så han somsagt inte vinner över mig, då rider jag bara en liten stund om han lyssnar och sen skrittar av och tar in han.

*Sen kan jag även longera för att se hur min häst rör sig, hur han rör sig utan ryttare. Det kan jag lova att det är jätteviktig, och nyttigt.

*Jag longerar även för att träna ren lydnad att han ska lyssna på mitt språk och vara uppmärksam på bara mig. Det kan man även göra när man tömkör men jag kan inte göra det än. Han är bakskygg och spänner sig lätt och sparkar ibland när man går bakom han. Då känns det fel att jag som inte är erfaren av tömkörning lär han när jag inte är säker på vad jag gör och ska göra. Därför kommer jag vänta tills pappa kan hjälpa mig, men just nu har han fullt upp hela tiden.

Som ni ser så finns det fördelar och nackdelar med longering som man nog behöver veta om. Men jag tycket inte man ska vara rädd för att longera fall det behövs.

Nackdelar
*
Sliter på benen
*Hästen jobbar inte med musklerna

Fördelar
*
Man kan träna röstkommandon
* Man kan se hur hästen rör sig utan ryttare
* Man lär sig mer hur man ska använda sitt kroppspråk för att den ska springa snabbare, ta de lungt osv.

Vad tycket ni om longering ?

Bild tagen från google

Dagen!

Sorry för att ja inte har bloggat, har haft fullt upp. Idag så longera ja Crannard i ungefär 10 min, mest för att träna lydnad och han ska lyssna på rösten. Den gick ganska bra utan när han fattar galopp för då får han ryck och sparkar bak-ut, även lite bockningar blev de. Han är så söt just nu, pigg och busig och kommer springandes i hagen. Men det gick iallafall bra med att han skulle lyssna på rösten som vanligt,han är jätte uppmärksam på det!

Sen har jag ridit Diamantur och Vimpan. Först Diamantur badade med han med min kusin, mysigt. Envis häst, han totalt vägra att stå stilla när ja tvätta han. Sen körde han en bockserie också, när Ronja kom i galopp förbi.

Efter det så tog jag och red Vimpan och Ronja ludde, det gick bra. Jättesöt islandshäst faktiskt. Vi red först till sjön och lät dom känna lite på vattnet och båda hästarna ville bada men vi hade sadel och bytt om. Sen red vi lite i ett grustag, vi hade det mysigt.


Jättefint väder har det även vart, jättemysig dag!

Dagens ridpass

Tänkte börja med att berätta att idag har Sportis varit på utflykt! :D Nu när han inte rids längre så blir det ju lixom så att man inte åker någonstans med honom längre, tyvär! Eftersom Sportis älskar att åka iväg med transporten, laster sej skälv gör han också, sötnosen! :) Så idag så lastade vi in honom i transporten och åkte iväg till mammas morbror och ställde transporten där och så gick vi en promenad med honom där! :) Han vart väldigt pigg när vi gick förbi några hästar, annars så ville han mäst äta! Men vi ska börja åka mer med honom nu eftersom han tycker det är så kul! :)


Markoolio och jag red ut barbacka och hade mysigt i skogen... :) Han har varigt super duktig faktiskt vi har travat och galopperat och han har sköt sig super bra! :D I ungefär en timme var vi ute. :)


bild från igår på Markoolio efter ridturen..blööt :P

                                                                                                   


Hästar är inte giraffer

Viste ni att det inte är bra när hästar får sin mat för högt upp? Exempelvis om dom har hönät som hänger för högt upp eller krubbor/hinkar, eftersom att hästarna inte är byggda för att äta högt. För om man tänker tillbaka i tiden när den bara fanns vildhästar så åt ju dom bara gräs och drack från bäckar,sjöar etc. Därför om dom äter mat "från höjder" så kan det resultera i att dom bygger fel muskler, ex. kan det bidra till att en häst får underhals. 
Därför har vi i vårat stall krubborna extra långt ner och vattenhinkarna har vi på marken. :) 

  

Tänk er om en häst skulle stå såhära med halsen, villken underhals den skulle få!

Bild:Lånad från google
Giraffer till exempel är gjorda att äta från höga träd...

...Men inte hästar!

Vad tror ni? Spellar det någon roll om hästarna har ex. krubban för högt upp? :D

                                                                                                   


Del 3!


hatar blogg.se

Fan nu så ja att bilderna på del 2 inte synns :O fattar ingenting, hatar blogg.se. Jag orkar ju inte lägga in igen!!!

Ridpasset!


Id
ag så red jag på banan i dressyrsadel. I början var han lite konstig i munnen men jag jobbade mycket tempoväxlingar och så. Så han låsnade ordentligt och var mjuk och fin. Sen i galoppen gick de väll okej men inte riktigt bra förens slutet, då gick han som en klocka. Jag kortade ordentligt på kortsidorna och längde på långsidorna, sen jobbade jag även med förvänd galopp.

Dumheter gjorde han emellan åt när han inte orka, sparka och bocka. Men det är bara att lura han så går det oftast bra!

Har ingen bild på den här datorn, det är nämlingen min syrras. Men inatt har jag ställt in ett tidsinställt inlägg med bilderna, sista delen.

Del 2!


Racerponny!

Idag så red jag och Markoolio ut och klättrade. Han var faktiskt riktigt duktig! Vi red runt sjön, där finns det super bra klätter-skog! Men när vi var mitt ute i skogen då jäklar tror ni inte det börjar ös regna?! haha tur att jag gillar rida i regn :D Helt genomblöta vart vi båda två. När vi till slut kom ut på grusvägen igen så galopperde vi en bit. Marko fick Sptinga på ordentligt, som en riktig racerponny sprang han ;) Han värkligen älskar att få springa fort. Sen travade vi en bit och sen skrittade vi hem i ungefär 20 minuters skyfall! :) haha
Sportis fick vila idag, han brukar vila varanan dag. Och så går vi varanan :)

Idag har jag inte uppdaterat något för att blogg.se som vanligt inte funkar+det funkar inte att ladda upp bilder..
                                                                                                   


Bilder ur hagen, del 1!

Nu så har jag fotat Crannard lite i hagen, men tyvär börja det regna så jag hann inte få så många fina. Men några söta. Jag hade tänkt att lägga upp lite bilder i olika delar så det inte blir så många på en gång. Många bilder liknar varanndra men det är för han bara skulle gosa så jag fick ta när det gick, sen är bilderna inte så fina men har lite glömt bort inställningarna för jag har precis fått tillbaka kameran.
Del 1!

Godmorgon !

Godmorgon Godmorgon!
Har sovit fram tills nu och ska väll strax äta frukost och gå ut till Crannard. Idag så ska jag fota han lite hade jag tänkt, om det inte blir dåligt väder. Sen så ska jag be pappa fota och filma när jag rider så man har lite nya ridbilder och filmer. Det här var kanske lite ointressant inlägg men tänkte bara säga att jag har sovit och därför inte kunnat blogga. Ha en bra dag ;) !

I will always love you! <3Rea hos Hööks

Tänke påminna om att Hööks stora rea fortfarande är i full gång! :)
Kolla in den här --> www.hooks.se                                                                                                   


vi är med!


Tips!


Jag tänkte dela med mig av ett tips som de flesta nog vet, men det kanke är någon som inte har kommit på det än. När man sätter upp rosetterna någonstans så är dom ofta väldigt knögliga och det kanske inte är så fint med massa knögliga rosetter på väggen. Så då är det lätt att bara ta sin plattång och platta till dom, då blir det direkt mycket rakare och det ser mycket snyggare ut.

   
Dåliga bilder på en gammal rosett, men man ser skillnaden!


Vinst för Sverige!

Var det någon som kollade på livesändningen från Global champions Tour?!
Rofl Göran Bengtson vann! Han var den ända dubbelnollan så ndet vart inte ens någon omhoppning! Nästan en miljon kronor vann han! Man känner sig lite stolt eftersom man är svensk, haha. Han är värkligen grymt duktig på det han gör, och han förtjänade värkligen att vinna! :)

Men något jag tänkte på var att det var väldigt mycket slarvrvridning av många ekipage. Jag säger inte att dom ska vara felfria utan några missar, alla gör ju fel ibland, även den bästa. Men det var flera stycken som vägrade t.e.x. Och mycket slav med vägarna. Fast det var ju iofs en väldigt liten bana (ca 80x25 m) och hindren var 160 höga så det var ju inte precis lätt!
Vad tror ni? Var det mycket slarv eller var det helt enkelt för svår bana?


Såg ni när Judy-Ann Melchior red förrästen? Nästan alla hade knoppat sina hästar eller välfrisserade manar. Men inte hon! Asca-z:s man var lite längre och "ofrisserad" Villket jag tyckte var otroligt charmigt! STOR HISS till henne! :D

                                                                                                  


Konditions träning

Idag så har jag tränat konditon med Markolio. Vi red bort till grusvägarna. Vi har tränat lite i intervaller idag. Vi galopperade bort till storavägen, sen travade vi tillbaka och sen galopperade vi till storavägen igen osv. Marko var riktigt duktig faktiskt. Bara någon gång som han drog ner huvudet i galoppen, men det börjar bli bättre med det nu! Sen red vi även lite i skogen över stock och sten,villket han behöver träna på eftersom han mäst bara försöker springa iväg, och snubblar omkring. Men idag har jag gjort mycket halter så han lyssnade lite bättre.
I en och en halv timme var vi ute! :)


Sportis och jag gick på en promenad i 30 minuter. Faast Sportis värkade tro att vi var på picknik i stället! Haha. Men har var iaf pigg och gick på! :)

ja, som ni ser så gör Sportis allt för lite mat :)
                                                                                                   


Ridpasset!


Idag så red jag ut med mamma, vi red i kanske 45min. Han var duktig men väldigt pigg men han lyssnade ändå bra på mina halvhalter. Allt rulla på och kändes bra och han var superglad!
Imorgon ska ja försöka få pappa att fota mig på banan!
Idag blir det att rida ut!

Hej hej, hoppas alla har haft en bra midsommar!
Just nu sitter jag och kollar på hoppning , och gud va fina hästarna är. Men idag så ska jag rida ut en sväng med Crannard och bara ha mysigt. Men jag kommer blogga lite ikväll, för nu är jag upptagen!
Ha det så bra!

Ridsport på tv!

Jag var och tog in hästarna förut vid typ 2? Sen fick dom lite mat och har stått och vilat lite. Så nu tänkte jag gå ut och rida Markoolio och gå en promenad med Sportis. Jag uppdaterar mer sen!Missa inte!

Idag går Global Champions Tour i Monte Carlo och den första rundan över 1,60-hinder det kommer vara live sändning i webb tv kl 17:45.
Webb-tv

Andra rundan kommer att visas i Eurosport kl 20.30.
                                                                                                   


Dinas hästsport

Precis som Alexandra nyss skrev så har de ju super billiga träns just nu på Dinas hästsport, så jag passade också på att beställa ett.
Det vart det här eftersom jag tyckte att nosgrimman såg snygg ut! Får hoppas att det passar bara. :)
 

Sen beställde jag även ett torrschampo som jag ska prova eftersom Markolio har vita fläckar...


Sen vart de några skarvar till staketet som mamma ville ha.

                                                                                            


Glad midsommar!

Glad midsommar på er allihopa!
Igår så satt jag och kolla på hästsaker och tillsut kom jag in på dinas hästsport. Just nu så säljer dom 3 olika sorters träns för 100kr, de har tidigare kostar mellan 450-650kr. Jag har egentligen inte tänkt mig att köpa ett nytt träns , men så fick det bli. Kostar bara 100kr, med frakt 165. Tycker det är värt det, fall man inte gillar tränset så behöver man ju inte använda det för det var så pass billig. Men det är bara någon rea under helgen. http://dinashastsport.jetshop.se/

Det här har jag beställt, ska byta pannband så blir det kanon.

Lite om mig själv..

Hejsan hoppsan!
Jag tänkte berätta lite m mej skälv,inget jag är särskilt bra på men man kan ju försöka. ;)
Jag heter iaf Maja, jag är 15 år, född 24 Januari 1996-en fah att minnas, så kom ihåg det nu. :)
Den här bloggen kommer drivas av mej och Alexandra, Vi båda har haft egna bloggar förut men nu tänkte vi att varför inte göra en tilsammans? Dubbelt så mycket updatering=dubbelt så mycket besökare? Man kan ju hoppas..
Aja, Jag bor iaf granne men en gård, där har jag mitt egna lilla stall med mina två ponnyer. Sportis hade jag först eller Eibergs Sportsman som han heter.Han är en c-ponny, svart new forest född -94. Vi har förut tävlat hoppning t.o.m Lb och dressyr Lc. Men efter en längre period med skador i benen, har han tyvär blivigt triangelmärkt och håller inte längre som ridhäst. Så nu går vi promenader med honom ist, och han börjar faktiskt bli riktikt pigg igen, men han kommer nog aldrig mer bli någon ridhäst somsagt... Därför har vi nu köpt en till ponny, Markolio född - 02. Han är nyligen importerad från Tyskland, han är en lewitser, skäck. Jag har ännu inte hunnigt tävlar med honom efter som han inte är så rutinerad då han var mäst körd i Tyskland, men nu är vi på gång och snart är det dax att börja tävla honom. :) De är vel det jag har att berätta tror jag om ni undrar över något så får ni fråga så ska jag svara så fort jag kan! :) Låter det intressant? Följ bloggen och du får veta ännu mer och följa våran resa från start! :)
Jag slänger in två bilder på dom.
Presenterar mig, Alexandra

Hej hej!
Jag är sämst på att presentera mig själv men jag kan ju försöka. Jag heter Alexandra och är 14-år född 1996, jag bor med min familj på en liten gård. Dom flesta har nog sett min blogg alexxandrran.blogg.se där jag skriver om min d-ponny Crannard Fushia och det är det jag kommer skriva mest om här också. Ska även lägga in tips, och åsiktsinlägg och lite allt möjligt. Crannard är en Irlänsk connemara född 2005, vi har börjat att tävla lite smått i klasserna LD, LC, LB. Det går lite upp och ner, men just nu tar jag bara Ld Lc för att få in rutin. Men ni får helt enkelt lära känna mig i bloggen och följa oss på bloglovin, ni kan även slänga in en fråga om ni vill veta mer så svarar jag på den!


RSS 2.0